Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από steady
γενικα αυτο που παρατηρω ειναι οτι πολυς κοσμος παρολου που ασχολειτε καιρο το βλεπει το ενυδρειο σαν μαθηματικη εξισωση και κανει τα ευκολα δυσκολα
|
Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο?

Αν είναι αυτός που ξέρω πάντως, δεν ασχολείται και τόσο καιρό!
Χωρίς να διαφωνώ ότι δεν πρέπει να δυσκολεύουμε τη ζωή μας, και χωρίς να είναι καθόλου απαραίτητο για κάποιον που δεν τα πηγαίνει καλά με τα νούμερα, έχουνε νομίζω και τα μαθηματικά την ομορφιά τους.. Είναι όμορφο να βλέπεις ότι η φύση υπακούει σε μαθηματικούς νόμους, αν δεν ήταν, δε θα είχαμε και τις επιστήμες!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck
ας μην ξεχναμε οτι οταν μια εταιρια δινει ροη των φιλτρων το μετραει εχοντας το φιλτρο αδειο και να βγαζει νερο η αντλια του στο επιπεδο του και οχι να το ανεβαζει μεχρι το ενυδρειο
ενας πρακτικος κανονας ειναι οτι αφαιρουμε το 30% απο οτι λεει η εταιρια για ενα δουλεμενο φιλτρο (γιατι στα φιλτρα μας βαζουμε υλικα, το νερο ανεβαινει κατα μεσο ορο 1,5 μετρα, και λερωνονται οι σωληνες)
πχ εαν η εταιρια δινει 600λ/ωρα το πραγματικο ειναι 400λ/ωρα
|
Εγώ, από θεωρητικής άποψης, δε συμφωνώ μ'αυτό.. Δεν είναι σαν τις αντλίες που παίρνουνε νερό από χαμηλά και το ανεβάζουνε ψηλά (των οποίων ένα τμήμα της ενέργειας μετατρέπεται, σε όρους φυσικής, σε δυναμική ενέργεια, λόγω αύξησης του ύψους).. Αν θες να το δεις με πιο "εμπειρικό-μπακαλίστικο" τρόπο, όση ενέργεια ξοδεύει για να ανεβάσει το νερό πάνω, άλλη τόση παίρνει από το νερό που κατεβαίνει.. Άρα, όσα λίτρα/ώρα λέει, τόσα περίπου είναι (θα πρέπει να αφαιρούνται πρακτικά οι απώλειες λόγω τριβών, στην προκειμένη λόγω "μπουκώματος" του φίλτρου)..