Γειά σας φίλοι μου
Παιδιά το θέμα είναι όντως πολλή ενδιαφέρον και νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστή,αναληθή από τους έμπειρους του φόρουμ.....τώρα εγώ θα πω την γνώμη μου,της σκέψεις μου και βέβαια τις απόψεις άλλων που έχω συζητήσει
στο παρελθόν....πρόσφατα σε ένα ξένο site (ο ιδιοκτήτης του site καλλιεργεί
οξύρινχους...)αναφέρει ότι για κάθε γραμμάριο τροφής που καταναλώνουν τα ψάρια μας πρέπει να αντιστοιχεί με ένα λίτρο βιολογικό υλικό,αν λάβουμε υπόψην ότι στο ψάρι αντίστοιχη τροφή με 2% του σωματικού του βάρους εύκολα μπορούμε να το υπολογίσουμε...έχει υποθή απο επαγγελματίες εξ ανατολών ότι ο χρόνος της νιτροποίησης είναι περίπου 12 με 15 λεπτά ανάλογα το ph την θερμοκρασία κ.λ.π και το νερό πρέπει να μένει στο φίλτρο το χρόνο που προανέφερα.....(αναφέρεται σε λίμνες...) αν και αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία(εμείς πρέπει να έχουμε στο νού μας τον όγκο της βιολογίας και την κυκλοφορία...) Κατά την γνώμη μου η παραπάνω άποψή δεν πρέπει να ευσταθεί διότι το νερό γυρίζει συνεχώς.....και η βιολογική μάζα μας βρίσκετε συνεχώς στο νερό....άρα πιστεύω ότι η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου στην μέση.... για να γίνω ποιό σαφής...να υποθέσουμε ότι έχουμε ενα τανκ 400λιτ με 6 δίσκους 12cm (εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου...δεν έχουν κίνηση....

τεμπέληδες βρε παιδιά...

) και η τροφή που λαμβάνουν την ημέρα ειναι μερικά μικρογραμμάρια αν υποθέσουμε (πάλι

) οτι τα απόβλητα τους παράγουν π.χ 3mg αμμωνία ,με αυτή την αμμωνία μπορούν να τραφούν π.χ 50.000.000 βακτηρίδια, τώρα αν αυτα τα βακτηρίδια αποικήσουν σε ένα φίλτρο 2217 η σε τέσσερα 2217 και το νερό γυρνάει 5 η10 φορές την ώρα πιστεύω ότι είναι το ίδιο..... αν τα ψάρια μας παράγουν ένα συγκεκριμένο ποσό αμμωνίας ταυτόχρονα θα έχουμε και
τα αντίστοιχα βακτηρίδια...οπότε αν τα βιολογικά υλικά είναι 10λιτ η 50 λιτ
είναι το ίδιο και το αυτό.....αυτό το λέω γιατί ακούω ....(να κτήσεις καλή βιολογιά...κλπ υπερβολές....) Αυτή βέβαια είναι η αποψή μου μπορεί και κάνω λάθος ....καλό θα ήταν να ακουστούν και γνώμες από άλλους.
Νάστε όλοι καλά.