Καταρχας παιδια, το ενυδρειο αυτο το εχω 6 χρονια.
Εδω και 6 χρονια, λοιπον, η ρουτινα ειναι η ιδια.
Δηλαδη: 6:30 το πρωι ταιζω τα ψαρια αφου σβησω πρωτα και τα 2 φιλτρα για λιγο λογω του οτι εχω δυνατη ροη (ιδιως το καλοκαιρι για οξυγονωση) για να μπορουν να φανε και τα πιο μικρα ψαρακια.
Πριν μια βδομαδα, αφου εκανα τη συγκεκριμενη διαδικασια το πρωι, βγηκα εξω να ταισω τα ψαρια στη λιμνη και αμεσως μετα εφυγα σαν σφαιρα για δουλεια.
Επεστρεψα στο σπιτι γυρω στις 4:30 και ειδα το ενυδρειο με αναμμενο το φως και τα φιλτρα κλειστα,τα ξεχασα δηλαδη απο το πρωι. Αμεσως αναψα τα φιλτρα και οπως ειπε και ο Κωστας (klaz) σαν πρωτη αντιδραση ενας σοφρων χομπιστας θα εκανε και μια τρελη αλλαγη νερου.
Εγω ομως δεν υπηρξα σοφρων

και δεν αλλαξα ουτε μια σταγονα νερο και αυτο το εκανα επιτηδες (ρισκαρα) αφου το ενυδρειο σε 3 μερες απο σημερα θα σταματησει να λειτουργει και θα μεινω μονο με τη λιμνη. Ψαρια και εξοπλισμος θα πανε στο γειτονα μου που μαζι στησαμε ενα 1000αρι για αφρικανες.
Αποτελεσμα αυτου του ρισκου (ας το πουμε ρισκο) ηταν οτι το ενυδρειο γενικα, (ψαρια και παραμετροι νερου δηλαδη) ειναι ολα στην εντελεια.
Τωρα, αυτο συνεβη σε εμενα, δεν ξερω τι θα συμβει σε αλλους αν συμβει κατι παρομοιο.
Παντως, δεν ξερω που τα βρισκουν και τα γραφουν, σε ενα ενημερωτικο περιοδικο γνωστης εταιριας που απευθυνεται σε νεους χομπυστες γραφει οτι ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΥΨΗ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.

Τωρα εγω δηλαδη, με αυτη την εμπειρια τι πρεπει να σκευτω για τον εν λογο συγγραφεα....