Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από etomis
Στην εικόνα είναι κάποιο κυκλοφορητές της Eheim , επειδή έχουν τα βεντουζάκια (4) νομίζω ίσως να κάνουν για να στερεωθεί στο εσωτερικό φίλτρο της Juwel, τι νομίζετε? 
|
Καλησπέρα,
Οι συγκεκριμένες Eheim δεν χωρούν στο φίλτρο Compact Super της Juwel, και δεν υπάρχει χώρος να κωλήσουν οι βεντούζες.
Οι αντλίες της Juwel είναι κατασκευής Hydor.
Αν βρείς την Hydor PICO II 400 σε κάποιο κατάστημα (είναι παλαιό μοντέλο) μπαίνει.
Η επόμενη που πιθανώς να έμπαινε είναι η PICO Evolution 800 σε πιο καινούργια Record 80 (σε παλιά δεν μπαίνει) αλλά τα 750Lt/h είναι πολλά για το συγκεκριμένο ενυδρείο και για το φίλτρο γιατί δεν θα προλαβαίνει να πάρει νερό από τα σφουγγάρια του φίλτρου κι πιθανότατα να ξενερίζει.
Αν αποφασίσεις για αντλία Juwel 400 μπορεί να μπεί αν αλλάξεις το καπάκι της αντλίας με αυτό της 280. Όπως σημειώνεται με κύκλο στο σχεδιάγραμμα. (Μόνο υπάρχει μια επιφύλαξη για την παλαιότητα του μοντέλου, πρέπει να το δοκιμάσεις πριν την αγοράσεις).
Στο φίλτρο Comapact Super του Record 80 δεν ταιριάζουν γενικά αντλίες που δεν κάθονται στην ειδική υποδοχή του εσωτερικού διαχωριστικού του φίλτρου. (2ο σχέδιο) Γιατί αν απλά βάλεις μια αντλία μέσα στο διαμέρισμα του φίλτρου θα τραβάει νερό από την κάτω εισαγωγή του φίλτρου (σημειωμένη με μπλέ στο σχέδιο) και πολύ λίγο μέσα από τα σφουγγάρια που είναι το επιθυμητό.