Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #34  
Παλιά 23-09-08, 22:49
Guppy Ο χρήστης Guppy δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-10-2005
Περιοχή: PAtra
Μηνύματα: 49
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν βαλεις φυτα (που πρεπει) στο ενυδρειο, πρεπει να αφαιρεσεις τον ανθρακα απο το φιλτρο. (κατακρατα ουσιες χρησιμες στα φυτα)
Αντικατεστησε το με το αλλο που ειναι σαν σφουγγαρι ή αν εχει παλιωσει θα λειτουργει σαν βιολογικο μονο χανωντας τις χημικες του δυνατοτητες φιλτραρισματος. (εγω θα το εβγαζα καθως εχω ακουσει οτι τα παλιοτερα φιλτρα ανθρακα οταν περναγε η δραση τους επεστρεφαν τις ουσιες στο νερο, τωρα αν το συγκεκριμενο υλικο ειναι "παλιοτερης τεχνολογιας" ή νεοτερης εν το ξερω)
Δεν νομιζω να χωραει κατι αλλο στο φιλτρο ομως (τυρφη).
Οποτε το απιονισμενο οπως ειπαμε ειναι καλη λυση (για τα λιγα λιτρα) σε συδυασμο με φυλλα catappa και το ξυλα που ειπες (αρκει να εχει ακομα "υλικο" πανω του).
Καποιος εχει βαλει φυλλα αμυγδαλιας (που δεν εχουν σχεση μεν) αλλα εκαναν "δουλεια".
Αλλα αν εχει πεσει τπτ πανω τους (μολυσμενα) θα γινει καταστροφη.
Δεν ξερω απο πρωτο χερι (ακομα ) την δραση της αμυγδαλιας αλλα τα φυλλα Catappa τα εχω βαλει και ειναι σουπερ. (θελουν αντικατασταση καθε 2-3 εβδομαδες)
Οταν εχω νεα για την ανθισμενη αμυγδαλια θα γραψω.
Τα φύλλα catappa που μπορώ να τα βρώ. Φαντάζομαι ξερά είναι και επιπλέουν στο νερό έτσι? Σκέφτομαι να κάνω το πείραμα με φύλα αμυγδαλιάς, μια και το catappa είναι είδος αμυγδαλιάς της Ινδίας εάν δεν κάνω λάθος, να τα ξεράνω και να τα ρίξω στο ενυδρείο Τα Catappa από ότι λεν καταπολεμούν και τα βακτηρίδια τα μικρόβια και κάπου είχα διαβάσει και τους μύκητες όπως τον fungus.
Βασικά ξέρω και ένα άλλο φυτό που καταπολεμά όλα τα παραπάνω 100% και θα το δοκιμάσω στο ενυδρείο. Εάν έχω αποτέλεσμα και στο PH τότε θα σας πω ποιο είνε.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries