Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 21-09-08, 15:00
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Χαιρετω.
Σου γραφω μερικες πληροφοριες που εχω συλλεξει με την ελπιδα να μη θεωρησεις οτι σε "μαλλωνω" ή σου υποδυκνειω το τροπο φροντιδας των ψαριων σου, αλλα να καταλαβεις οτι αυτα που "μαθαινουν" πολλα καταστηματα πωλησης στους χομπυστες ειναι απαρχαιωμενες ιδεες και γνωσεις περι της διατηρησης ψαριων, χωρις να εμπλεκω την περιπτωση να θελουν απλα να πουλησουν περισσοτερα ψαρια και υλικα ή να μη τους ενδιαφερει απλα η καλυτερη διατηρηση τους κατι που ειναι φυσικο να ενδιαφερει ομως το χομπυστα, εκ φυσεως.

Πολυ πιθανη αιτια για τη αρρωστια των ψαριων σου ειναι τα λιτρα του ενυδρειου.
Οταν γραφονται κατα κορον στο net τα μινιμουμ λιτρα (οπως και οι καταλληλες συνθηκες νερου) για καθε ψαρι δεν γινεται απλα φιλολογικα.
Δεν φτανει να βλεπουμε το ψαρι να τρωει και να κουνιεται αριστερα-δεξια στο νερο.
Επισης οταν γραφεται οτι τα μικρα ενυδρεια ειναι για εμπειρους, υπαρχει παλι λογος.
Στα λιγα λιτρα δεν διατηρουνται οι συνθηκες σταθερες με ευκολια και πρεπει να "μυριζεται" ο χομπιστας τα προβλήματα πριν εκδηλωθουν, αλλιως θα πρεπει να ξοδεψει μια περιουσια σε ηλεκτρονικα οργανα ελεγχου που θα παρακολουθουν το νερο.
Μια αντιμετωπιση του προβληματος αυτου ειναι η μικρη ιχθυοφορτωση, κατι που εξασφαλιζει την μικροτερη μολυνση του νερου, τουλαχιστον.
Αν δεν ακουσεις τις προτασεις των εμπειροτερων(σαν τον Μανο), κατι που εμφανως το κανει ανιδιοτελως και ξοδευει το χρονο του για το καλο το δικο σου και των ψαριων σου, φοβαμαι πως θα εχεις "συνεχη ανανεωση του εμψυχου δυναμικου" του ενυδρειου (κοινως θα τα τιναζουν συχνα τα ψαρια σου ).
Αναρωτησου απλα γιατι εχει ανεβει ο μεσος ορος ζωης των ανθρωπων απο τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα?
Μηπως ευθυνεται η καλυτερη διαβιωση?
Μηπως τον πηραμε απο τη γυαλα και το βαλαμε σε μεγαλυτερο ενυδρειο με σωστες συνθηκες και φιλτρο?
Καμμενος?

Σου παραθετω μερικα links απο προφιλ χρυσοψαρων που λεει τις απαιτησεις τους για υγειη και μακροχρονη διαμονη στα ενυδρεια μας.
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm
http://www.theaquariumwiki.com/Goldfish
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01828 seconds with 10 queries