Καλησπέρα και από μένα και καλό χειμώνα σε όλους!
Είμαι νέος στο "σπορ" των ενυδρείων, δεν ξέρω και τόσα για τον Bleher, από τα λίγα όμως που διαβάζω, φαίνεται πως είναι σημαντικότατη η προσφορά του και αυτό είναι ευρέως γνωστό και αναγνωρισμένο..
Από κει και πέρα, είναι απ'ότι φαίνεται σαφές ότι η κατηγορία για εξαγωγή βιολογικού υλικού (ψαριών & ιστών) χωρίς τη σχετική άδεια είναι ευσταθής..
Νομίζω ότι είναι λάθος να συνδέουμε τη σύλληψη με θέματα "δημιουργίας φραγμάτων" και "αποψήλωσης δασών", γιατί όσο πιο ακραία γίνεται η στάση μας, τόσο λιγότερη απήχηση μπορεί να έχει.. Και μου φαίνονται ακραίες και φράσεις του τύπου "δίκη-φιάσκο".. Όπως επίσης τα "Heiko is the greatest explorer of the century" και "ridiculous arrest"..
Πρέπει να βλέπουμε μπροστά.. Είναι σαφώς οπισθοδρομικό μέτρο η απαγόρευση της έρευνας σε επιστήμονες χωρίς "affiliation" με Βραζιλιάνικο πανεπιστημιακό ίδρυμα, και ίσως η διαμαρτυρία θα πρέπει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.. Είναι όμως λάθος και να προχωράμε σε βιαστικές κινήσεις, χωρίς καν να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τη Βραζιλιάνικη νομοθεσία, τη Βραζιλιάνικη δικαιοσύνη και το συμβάν αυτό καθ'εαυτό..
(επί τη ευκαιρία, αν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τις ακούσουμε..)
Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω εστία αντιπαραθέσεων (εξ'ού και τα πολλά "νομίζω, φαίνεται, ίσως", κ.τ.λ.) σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για το χώρο μας, και πάντα με φιλική διάθεση..
Χαίρομαι πάντως που ανοίγονται τέτοια ουσιαστικά θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, είναι θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν και θα ήταν και πολύ ευχάριστο να πάρει και ο ΠΣΦΕ επισήμως μία θέση, ή να κάνει μία σχετική ανακοίνωση..