Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lingistis
Νομίζω πιο εύκολο θα σου είναι να κρατάς νερό της βρύσης σε καθαρά μπετονάκια π.χ. αυτά από το απιονισμένο νερό. Μετά από λίγες μέρες το νερό αυτό "κανονικά" δεν έχει πλέον "χλώριο" και το χρησιμοποιείς.
Είναι και φθινότερο 
|
Σε καμμια περιπτωση.
Αν το νερό εχει χλωριο, για να φυγει πρεπει να βρισκεται σε ΑΝΟΙΧΤΟ δοχειο.
Μεσα σε μπετονακια δεν θα φυγει ποτέ.
Ομως τα τελευταια 20 χρονια το χλωριο εχει εγκαταληφθει στα δικτυα υδρευσης και αντι αυτου χρησιμοποιειται χλωραμίνη που ΔΕΝ εξατμιζεται.
Η θεωρια οτι αφηνουμε το νερο 2 24 ωρα και μετα κανει δεν ισχυει πλεον.
Επιπλεον η χρηση του απιονισμενου γινεται για συμπληρωση σε εξατμιση σε ενυδρεια που θελουν μαλακο νερό γενικως, αλλιως θα βαζαμε νερο βρυσης.
Γενικοτερα με τα απιονισμενα νερα το θεμα ειναι λιγο κορωνα γραμματα, μιας και δεν ξερουμε ποτε με ποιο τροπο παραγονται, και δεν ανηκουν στα τροφιμα.
Αν ΔΕΝ μπορουμε να παρουμε συσκευη αντιστροφης οσμωσης τοτε καλο ειναι να προσθετουμε αντιχλωριο παντοτε στο απιονισμενο. Μπορει χλωριο να μην εχει το απιονισμενο, αλλα το αντιχλωριο δεσμευει και άλλα κακά πραγματα που μπορει να υπάρχουν.