Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-07-08, 10:43
Το avatar του χρήστη gryzor
gryzor Ο χρήστης gryzor δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Παγκράτι, Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το προβλημα εχω διαβασει (και εδω θα ηθελα επιβεβαιωση και απο αλλους) θα υπηρχε αν το υπερδοσολογημενο αντιχλωριο ειχε και συστατικα για την προστασια και απαναδημιουργια της βλεννης που καλυπτει το σωμα του ψαριου. Τοτε θα δημιουργουνταν μεγαλη ποσοτητα, με αντιθετα αποτελεσματα.
Χρησιμοποιούσα ένα πολύ απλό αντιχλώριο. Το τελευταίο που έχω πάρει έχει, νομίζω, και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πάντως δεν βάζω παραπάνω - ευχαριστώ για τη συμβουλή!

Παράθεση:
Υγρα τεστ APi (αλλα κοστιζουν εφαπαξ περισσοτερο, το καλο ειναι οτι κρατανε για παρα πολλα περισσοτερα τεστ και εχουν και το βασικοτατο τεστ της αμμωνιας (ΝΗ3) που δεν εχουν τα στικ.)
Ίσως είναι καιρός να επενδύσω... ποιο είναι το κόστος πάνω-κάτω;

Παράθεση:
- Οταν εχεις φυτα, ο ανθρακας ειναι περιττος γιατι κραταει ουσιες που χριαζονται τα φυτα και κατακρατει και τυχων λιπασματα που ριχνεις για τα φυτα. Αν εχει χωρο βαλε βιολογικα υλικα (substrat pro, siporax κλπ σε συνδυασμο με καποιο σφουγγαρι και το συνθετικο βαμβακι (υαλοβαμβακας δεν ειναι σιγουρα, γιατι αν ηταν θα ..... )
Γιατί αν ήταν....? Δεν είναι δηλαδή; Όχι τίποτε άλλο, εμένα για υαλοβάμβακας μου μοιάζει, και έχω διαβάσει επανειλλημένως για υαλοβάμβακα... Αν με το καλό τα κατεφέρει ο ψαρούλης θα κάνω όσα μου λές...

Παράθεση:
- Κανενα καταστημα ή ιδιωτης δεν ειναι υπερανω ασθενειας (καθως η ασθενεια μπορει να εκδηλωθει και 3 και 4 εβδομαδες μετα. Γι'αυτο υπαρχει η απολυμανση για τα φυτα,
Όσο ζω μαθαίνω, δυστυχώς στου ψαρούλη το κεφάλι Προφανώς κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας, και γι αυτό απομάκρυνα τα φυτά αμέσως μόλις αρρώστησε. Τα επόμενα θα περάσουν από καθαρισμό.

Παράθεση:
- Τι βυθο εχεις? εχεις και υποστρωμα? ποσο καιρο λειτουργουσε? του εκανες ποτε καθαρισμο? με ποιο τροπο? εβαλες λιπασματα-ταμπλετες κλπ?
Απλό χαλικάκι, εδώ και κανένα τρίμηνο. Νομίζω μόνο μία φορά προλάβαμε να βάλουμε ταμπλέτα λιπάσματος. Ο βυθός καθαρίζεται σχεδόν εβδομαδιαίως με σκούπα βυθού.

Παράθεση:
- Εγινε αναταραξη του βυθου κατα τη φυτευση? ειδες φυσαλιδες "αερα" να βγαινουν απο μεσα του? Μυρισε σαν χαλασμενο αυγο?
- Εγιναν εργασιες που κρατησαν πολυ ή εγιναν αποτομες κινησεις κλπ κατα την φυτευση?
Ανατάραξη έγινε σίγουρα. Φυσαλίδες δεν είδα να βγαίνουν, ούτε μύρισε κάτι περίεργα στο ελάχιστο. Όσο για τις κινήσεις... δεδομένης της απειρίας μας υποθέτω ότι έγινε μάλλον απότομα, για τα στάνταρ κάποιου που γνωρίζει. Δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα (δεν κρύφτηκε καν, καθόταν και κοίταζε), ενώ αμέσως μετά άρχισε να παίζει ανάμεσα στα φυλλώματα...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από imichal Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπομονή φίλε μου....
Ξεκίνα την θεραπεια με το αλατάκι και ας ελπίσουμε οτι θα παει καλύτερα. Εμένα παντως το αλάτι με έχει σώσει άπειρες φορές.....
Αυτό θα κάνω σήμερα, μαζί με την αλλαγή νερού με απιονισμένο (υποθέτω δεν είναι χλωριωμένο, σωστά. Κάπου 3 κουταλιές της σούπας για τα 18λ?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gryzor : 29-07-08 στις 10:43 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01835 seconds with 10 queries