Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vivi
Το χαλίκι είναι γύρω στα 4,5 εκατοστά.Έχω διαβάσει ότι μέσα σε ένα ενυδρείο δεν μπορείς να βάλεις φυτά μόνο αργής ανάπτυξης αλλά χρειάζεται και γρήγορης ανάπτυξης.Ισχύει κάτι τέτοιο;Το χαλίκι εντάξει δεν είναι;
|
Εγώ θα έλεγα μάλλον το αντίθετο.. Ότι δηλαδή αν έχεις αργής και ταχείας, και όταν το ενυδρείο είναι αρκετά πυκνοφυτεμένο και με χαμηλή ιχθυοφόρτιση (όπου τα νιτρικά είναι πολύ λίγα), τότε τα ταχείας προλαβαίνουν και καταναλώνουν τα θρεπτικά στοιχεία, και δε μένει τίποτα για τα αργής.. Προφανώς δεν είναι πρόβλημα αυτό! Με μία πλήρη σειρά λιπασμάτων, μπορείς να τα πετύχεις όλα! Αλλά, αν δε θέλεις να μπεις από τώρα στο χωρό των λιπασμάτων, είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου να μείνεις σε αργής ανάπτυξης.. Και αν βάλεις πιο γρήγορα, και δε θέλεις να μπεις σε διαδικασίες CO2 κ.τ.λ., να μήν το φορτώσεις.. Και να τα βοηθήσεις όταν και όπου χρειαστεί με καμία ταμπλετίτσα για τις ρίζες (για όσα τρέφονται από τις ρίζες), και κάποιες "τσιγκούνικες" δόσεις υγρού λιπάσματος.. (με τον καιρό τους όλα αυτά, όταν τα φυτά σου το ζητήσουν.. αν βιαστείς, το μόνο που θα κερδίσεις είναι άλγες..)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vivi
Η θερμοκρασία είναι στους 25-26,έχω βάλει ένα ανεμιστηράκι από πάνω.Δεν είναι σαν χνούδι,σαν γλίτσα να το πω;
|
Ρίξε μια ματιά κι εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25939
(αυτό είναι το πρόσφατο σχετικό ποστ που έλεγα παραπάνω..)
.. και ας περιμένουμε και κάποιον πιο έμπειρο για λεπτομέρειες ..