Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 20-06-08, 18:07
theofilos Ο χρήστης theofilos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 28-06-2004
Περιοχή: Πατρα
Μηνύματα: 927
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην theofilos
Προεπιλογή

Να μαι και εγω εδω ! Φερνω τα τελευταια νεα απο το μετωπο της αλγης . Καταρχην να πω οτι ξαναπαρατηρησα το φαινομενο τα ψαρια και τα σαλιγκαρια στην επιφανεια να ανασαινουν κατα τη διαρκεια της νυχτας. Την τελευταια φορα που το ειχα δει αυτο ειχα κανει αλλαγη νερου κατα 60%. Πριν κανω την αλλαγη οι μετρησεις μου ηταν : Αμμωνια 0 , Nitrite 0.1 , Nitrate 5. Απο τοτε εκανα μετρησεις παλι χτες για να δω τι γινετε. Αμμωνια 0,1 (και λιγοτερο) , Nitrite 0 , Nitrate 0! Το θεμα ειναι οτι εχει περασει και αρκετος καιρος απο την τελευταια αλλαγη τουλαχιστον 4 μερες. Πλεον εχοντας στα χερια μου ΚΗ & GH αλλα και PH τεστ εκανα μετρησεις στο ενυδρειο και στο νερο του δικτυου να βρω που ειμαστε. Υποψιν παντα το ενυδρειο δειχνει ελαχιστη ποσοτητα στο τεστ διοξιδειου.

Νερο βρυσης : PH ~7.2 KH 8 GH 11-12

Νερο ενυδρειου: PH ~7 KH 9 GH 12-13

Υποψιν δεν εχω ανεμιστηρακια και το καπακι του ενυδρειου ειναι ανοιχτο μονο κατα το 1/4 και δεν εχουν περασει ουτε 4 μερες απο την τελευταια αλλαγη. Και παλι απο εκει δικαιολογειται η ελαφρια μεγαλυτερη σκληροτητα του νερου του ενυδρειου μου.

Βαση του πινακα ευαγγελιου η ποσοτητα μου σε διοξειδιο ειναι καπου μεταξυ 20-30. Φυσιολογικα πλαισια δηλαδη, πως εξηγειται ομως το φαινομενο αυτο? Μηπως να αλλαζει τοσο πολυ κατα τη διαρκεια της νυχτας? Μιλαμε εχω μια φουσκαλα ανα 5 δευτερολεπτα!

Το δευτερο μου θεμα ειναι η εμφανιση της αλγης. Εχω βγαλει πλεον απο ολα τα ειδη στο ενυδρειο εκτος απο κυανοβακτηρια (που θα μου πανε δεν θα τα πετυχω? ). Οσον αφορα τα φυτα οι υγροφιλες πανε αρκετα καλα, οχι καποια τρελη αναπτυξη αλλα σιγουρα ειναι εμφανη. Οι κρυπτοκορινες ειδικα οι πρασινη πεταει! ουτε 1 νεκρο φυλλο δεν εχω δει. Η τροπικα εχασε καποια φυλα αλλα τα υπολοιπα συνεχιζουν καλα. Η sagitaria εχει διπλασιαστει σε καποια σημεια. To pogostomon ειναι σταθερο ακριβως οπως ηταν αλλα εχω διαβασει οτι θελει το χρονο του να προσαρμοστει και ειναι αργο φυτο γενικα. Το προβλημα μου ειναι με το κοκκινο φυτο ( δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια και αυτη τη στιγμη βρισκομαι στη δουλεια) το οποιο στα φυλα του ειναι πιο ευπαθες στην αλγη, δηλαδη καλυπτονται παρα πολυ. Τα χαμηλα του φυλλα φυγανε τα περισσοτερα σημαδι χαμηλου φωτισμου, ενω τα πανω ειναι κοκκινα και βγαινουν και καινουργια.

Ειμαι ακομα με 24χ2 βατ γιατι με καθυστερησε ο ηλεκτρολογος. Μεχρι αυριο θα τις εχω βαλει ομως.

Λιπασμα δεν εχω ριξει ακομα γιατι περιμενα να δω τα πρωτα σημαδια απο τα φυτα μου οτι ζητανε κατι, για να μην δωσω τροφη στις αλγες τωρα. Μολις μπουνε και οι εξτρα λαμπες παμε για την πρωτη δοση γενικου λιπασματος dennerle v30 (πιθανοτατα στο 50%).

Πιστευω πως παμε σε καλο δρομο παντως, μικροδιορθωσεις θελουμε και παμε γερα . Συγνωμη γιατι δεν εχω στειλει φωτο αλλα ειμαι λιγο μπλεγμενος τον τελευταιο καιρο, μεχρι την τεταρτη θα δειτε σιγουρα!

Αυτα .
-------------------------
Οι αμανο γαριδες δεν μπηκανε γιατι πολυ απλα ηταν glass shrimp οταν πηγα να τις δω για να τις παρω......


Αρε pet shopades μουυυυυ!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theofilos : 20-06-08 στις 18:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02187 seconds with 10 queries