Υπαρουν 3 ειδών ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα φλοτερ. Σε ολες τις περιπτωσεις καποια ηλεκτρικη επαφή ανοιγοκλεινει οποτε το συστημα συνδιαζεται ειτε με ηλεκτροβανα οταν εχουμε πιεση, ειτε με αντλια οταν δεν εχουμε.
1. Με καποιο ελαφρυ υλικο (συνηθως πλαστικο)που επιπλέει και ανοιγοκλεινει μαγνητικα/μηχανικα μια επαφή.
Καλη και αξιοπιστη μεθοδος, με μειονεκτηματα οτι αμα πιασει αλγη μπορει να κολησει, και χειροτερο οτι τα σαλιγκαρια εχουν την ταση να μπλεκουν στο μηχανισμο και να τον μπλοκαρουν, προκαλωντας μεχρι και πλυμμηρες. Ιδανικη για διατηρηση δοχειου οσμωσης.
2. Κλεινοντας κυκλωμα μεσω του νερου με ηλεκτροδια.
Δεν ενοχλειται απο αλγη/φυλλα, ουτε μπλοκαρει απο σαλιγκαρια.
Μειονεκτημα ειναι οτι οι μεταλικες επαφες μεσα στο νερο ηλεκτρολυονται πολυ γρηγορα, με αποτελεσμα να πρεπει να ρυθμιζονται/αντικαθιστανται συχνα (σε θαλασσινο ανα μήνα..) Αν καποιος εφτιαχνε ηλεκτροδια απο πλατίνα, ισως...
Μεσα σε νερό οσμωσης απλα δεν λειτουργει..
3. Οπτικά/ακουστικά. Με ειδικους αισθητηρες που μετρανε τη μεταβολη της διαθλασης του φωτός, με υπερηχους που μετρανε την αποσταση απο την επιφανεια του νερου με αντανάκλαση καθως και με διαφορα capacitive proximity switches που δουλευουν με μεταβολη της χωρητικοτητας. Γενικα πιο αξιοπιστα, αλλα το κόστος ξεφευγει, κυριως γιατί πουλιουνται σε βιομηχανίες...
Γενικοτερα ο οποισδηποτε μηχανισμος αναπληρωσης νερού πρεπει να εχει καποιο μηχανισμο εποπτειας σε περιπτωση που κατι παει στραβά.
Ειτε δευτερο floter, ειτε αλαρμ ειτε timer με timeout
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 20-06-08 στις 15:19
|