Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 14-06-08, 00:18
Το avatar του χρήστη Γιώργος06
Γιώργος06 Ο χρήστης Γιώργος06 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-02-2007
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 190
Προεπιλογή

Επειδή κανω τη διπλωματική μου ασκηση στην Artemia θα αναφερω καποια πραγματα που ισως σας φανούν χρήσιμα.

Αρχικά να αναφέρω οτι η Artemia χρησιμποποιείται σε μεγαλο βαθμο στις υδατοκαλιέργειες ως τροφή στις προνυμφες ψαριών.

Τα θετικα που παρουσιαζει η Artemia ως τροφή ειναι πολλά.
Για παράδειγμα το φωτεινό χρώμα των ναυπλίων και αργή τους κίνηση τους κανει εύκολα αντιληπτούς. Είναι ευγεστη που αποδείχθηκε από τη χρησιμοποίηση της μαζί με τεχνητές δίαιτες.
Η Artemia έχει μικρό μέγεθος και μπορεί να χωρέσει στη στοματική κοιλότητα του γόνου.
Η Artemia είναι ευπεπτη τροφή, έχει βρεθεί οτι οι ναύπλιοι περιέχουν ενζυμα όπως αμυλάση, τρυψίνη που οδηγεί στην ταχεία μεταθανατια αυτόλυση τους ,γεγονος που βοηθάει στην γρήγορη πέψη τους.
Η Artemia στα πρώτα προνυμφικά στάδια έχει μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο καθώς το στομα της ειναι κλειστό και το εντερο της τυφλό αρα το ζώο μεγαλώνει από τα μεγάλα αποθέματα λεκίθου.
Το ζώο στο στάδιο του ναυπλίου έχει λιπίδια υψηλής διατροφικής αξίας που είναι ιδανικές για τροφή γόνου ψαριών. Το τελευταίο καιρό γίνονται πολλά πειράματα στον προσδιορισμό των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων(HUFA) στους ναυπλίους καθως μεγάλα ποσοστα των HUFA είναι κατάλληλα για καλλιέργειες θαλασινών ψαριών.
Τέλος να αναφέρω οτι δεν ειναι απαράιτητο να ταϊζουμε με ναυπλίους οταν έχουμε κύστεις από Artemia καθως αποχωριωμένες κύστεις(εχουμε βγαλει το χόριο ;ενα προστατευτικό κάλυμα των κύστεων) είναι 50% μικροτερες από τους ναυπλίους, εχουν μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο, χρησιμοποιούμε και τις κύστεις που δεν εκκολάπτονται.
Αυτό που επίσης κεντρισε το ενδιαφερον τα τελευταία χρόνια είναι οτι η Η Artemia χρησιμοποίείται με μεγάλη επιτυχία ως φορέας ουσιών όπως για παράδειγμα αντιβιοτικών τα οποία μέσω της βιοενσωματωσης μεταφέρονται απ' ευθείας στον θηρευτή(ψάρι που καλλιεργείται) ελαχιστοποιώντας την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ανθεκτικών στελεχών.

Aν ειχαμε εναν χώρο εδώ στο Β.κλιμάκιo μετα χαρας θα σας εκανα ενα ωραιο power point presentation με φωτογραφιες!!

Αυτά..
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01637 seconds with 10 queries