Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 13-06-08, 17:28
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Εγω ειμαι της γνωμης να μη παρεις πολλα ειδη γιατι θα δυσκολευτεις.
Οι πιο εμπειροι να φανταστεις στο τελος το γυριζουν σε ενυδρειο με ενα ειδος.
Αν παρεις ιδιως κοπαδοψαρα διαφορετικου ειδους και μαλιστα που κολυμπανε στο ιδιο υψος νερου δεν θα εχεις κανενα κανονικο κοπαδι για το ενα θα σπαει το αλλο και στο τελος θα βλεπεις ανακατεμενα ψαρια εδω και εκει.

Οπως σου ειπαν λοιπον οι φιλοι και πιο πανω, ....
- διαλεξε το ψαρι (ενα) που σου αρεσει περισσοτερο και μπορεις να το συντηρησεις (γιατι υπαρχουν ψαρια που χρειαζονται πολλααααααα περελκομενα και ειδικες συνθηκες για να ευημερισουν), διαλεξε λοιπον ενα απο τα "ευκολα" ψαρια, δες τι συνθηκες χρειαζεται και .....
- διαλεξε και ενα-δυο το πολυ ακομα ειδη ψαριων που ζουν ομως σε διαφορετικη ζωνη στο νερο αλλα ειναι συμβατο σε συνθηκες νερου με το πρωτο ειδος.

Σημαντικο θα κοιτας στα προφιλ των ψαριων που σε ενδιαφερουν το τελικο μεγεθος που παιρνουν ενηλικα για να εισαι σιγουρος οτι οταν μεγαλωσουν θα χωρανε στο ενυδρειο σου. και μερικα προφιλ λενε και τ μινιμουμ ενυδρειο που χρειαζονται.

Υπολογισε χονδρικα, το ενυδρειο να ειναι 10 φορες το τελικο μεγεθος του μεγαλυτερου ψαριου. (μινιμουμ 8 φορες) στο δικο σου δλδ 80 εκταοστα παρε μεχρι 10 εκατοστα το πολυ ψαρι σε τελικο μεγεθος
και για καθε εκατοστο ενηλικου ψαριου στο ενυδρειο να υπαρχει 1μιση λιτρο νερο τουλαχιστον.
Στην αρχη θα σου φαινεται αδειο, οσο μεγαλωνουν τα ψαρια ομως (γιατι τα πετσοπ τα πουλανε νεαρα και μικρα σε μεγεθος) θα το χαιρεσαι, χωρις να χρειαστει να δωσεις τα ψαρια ή αλλιως να αγοραζεις μεγαλυτερο ενυδρειο καθε λιγο για να χωρανε.
Εννοειται οτι σε κοινωνικο ενυδρειο ολα τα ψαρια ειναι ειρηνικα.
Μη βαλεις πχ πιρανχας με αλλα ψαρια

Ευκολα ψαρια για την αρχη που δεν χρειαζεται ειδικη προετοιμασια το νερο τους (κατι που αργοτερα με το διαβασμα εδω θα μαθεις να το κανεις αν θελεις) ειναι τα ζωοτοκα απο τροπικα και τα χρυσοψαρα απο "κρυου νερου"
Ενα φυτεμενο με guppy (ολα αρσενικα αν δεν θελεις να γεμισεις με ψαρια που δεν ξερεις που να τα βαλεις) για αρχη ειναι καλη επιλογη.
(δες ενα παραδειγμα με ζωοτοκα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24386 )
Εδω εχει ειδικη κατηγορια για θεματα με αυτα τα ψαρια http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=21
Αν πας σε χρυσοψαρα υπολογισε 40 λιτρα για καθε ενα και φυτα λιγες επιλογες καθως τα τρωνε.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01700 seconds with 10 queries