Πρώτα απ'όλα, αν το ενυδρείο είναι χωρίς ψάρια, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συντηρείς τη βιολογία.. Κάπου διάβασα στο forum ότι τα βακτηρίδια όταν δεν τρέφονται δεν "πεθαίνουν", αλλά μπαίνουν σε μία κατάσταση "αδράνειας".. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ξαναπροσέξεις τη σταδιακή εισαγωγή των ψαριών..
Τώρα, επιλογές υπάρχουν πάρα πολλές, αλλά εξαρτώνται και από άλλα πράγματα, όπως π.χ. οι διαστάσεις του ενυδρείου (και όχι μόνο τα λίτρα.. π.χ. τα σκαλάρια θέλουν μεγάλο ύψος..), ή το χαλίκι που έχεις (π.χ. εμένα μου αρέσουν πολύ τα ramirezi, τα οποία όμως, διαβάζω στο site του κ. Τσάμη ότι θέλουν ψιλό χαλίκι..)
Πάντως, εγώ, αν είχα ένα τέτοιο ενυδρείο θα άρχιζα το ψάξιμο προς την κατεύθυνση κάποιας νανοκιχλίδας (ζευγαράκι απιστόγραμμα ή ραμιρέζι), μαζί με ένα κοπαδάκι τέτρα (μάλλον καρδινάλιους ή νέον).. Η σκληρότητα είναι κοντά στα άνω όρια που θέλουν αυτά τα ψαράκια, οπότε πιθανότατα, με χρήση τύρφης θα καταφέρεις (χωρίς να χρειάζεσαι Α/Ο) να μειώσεις λίγο και σκληρότητες και pH, και να πετύχεις τις καλύτερες συνθήκες..
|