Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
.
Οταν παιζουμε με σκονες τοτε χρειαζεται ο ph controller περισσοτερο.
|
για να γινω σαφης ξεκινω με σκληροτητες γενικη και ανθρακικη 7 και 5 αντιστοιχα....σε δεκα μερες απο τις σκονες πριν κανω αλλαγη νερου εχουν παει 9 και 7 αντιστοιχα...με αλλαγη νερου επιστρεφουν στις αρχικες τιμες...με σταθερη παροχη διοξειδιου χωρις κοντρολερ...το πεχα απο 6.4 φτανει σε δεκα μερες στο 6.5 λογω ανοδου της KH....οποτε μικρη μεταβολη και δεν ενοχλει..
αν ομως βαλω κοντρολερ και η σκληροτητα ανεβει τοτε για να μου κρατησει πεχα 6.4 ισως ριξει πολυ διοξειδιο μεσα κι εχουν προβλημα τα ψαρια....
κι επειδη ηδη σε σχεση με το πινακακι εχω αρκετο διοξειδιο...προτιμω να μεταβαλεται το πεχα κατα 0.1 σε δεκα μερες χωρις κοντρολερ..παρα για να μην εχω αυτην την αποκλιση του 0.1 να φοβαμαι ποσο διοξειδιο μπορει να μου μπουμπουνισει ο κοντρολερ....
αν μου ξεφυγει λιγο λιπασμα-σκονη παραπανω...εχω ηλεκτρονικη μετρηση πεχα και θα καταλαβω νωρις την μεταβολη του πεχα και θα την προλαβω με αλλαγη νερου....ενω στην ιδια περιπτωση με κοντρολερ και σταθερο πεχα δε ξερω ποσο διοξειδιο θα εχω οποτε ισως δεν το καταλαβω και υπαρξει προβλημα..
αυτη ειναι η λογικη που εχω τον κοντρολερ μονο σαν μετρητη...ενω στο μελλοντικο δισκοενυδρειο που δε θα ριχνω σκονες με σταθερες σκληροτητες θα τον βαλω σαν κοντρολερ...