Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-05-08, 10:28
Το avatar του χρήστη Irwan
Irwan Ο χρήστης Irwan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Άρα να αφήσω το pH μου στα 6,8 ? Γιατί σύμφωνα με το πινακάκι, με ΚΗ 7 και pH 6,8 υπάρχει πολύ διοξείδιο για τα ψάρια. Νομίζω θα είναι καλύτερα και για τα ψάρια αλλά και για να "δυσκολέψω" λίγο όποια ασθένεια υπάρχει με το ελαφρώς όξινο pH , απότε να το πάω πάλι στο 6,8?

Βασικά άν είναι έτσι τότε μπορώ να το εντοπίσω το πρόβλημα ακριβώς στα pseudograstromyzon, τα οποία είναι τα πρώτα που παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα και απο τη στιγμή που τα έβαλα και μετά παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα φαινόμενα. Το περίεργο είναι ότι το ένα απο τα τρία είναι μιά χαρα. Λογικά, αφού ήταν και στην ίδια δεξαμενή στο μαγαζί απ'όπου αγοράστηκαν και είναι και ίδιο είδος, δεν θα έπρεπε να έχει μολυνθεί και αυτό? Και είναι και το πιό μικρό.. Να ξέρω αν πρέπει να πάω να κατηγορήσω το μαγαζί δηλαδή.

Tώρα το πρωί είχα άλλους δύο θανάτους, ένα cardinal και ένα black phantom. Το μόνο εμφανές που παρατήρησα είναι οτι το black phantom που πέθανε, χθές το βράδυ είχε πρόβλημα στην ισορροπία του, άρα μάλλον είναι κάτι εσωτερικό που επηρρεάζει και τη νηκτική κύστη..

Το αλάτι θα επηρρεάσει γενικώς το ενυδρείο, τα φυτά μου ή τη βιολογία? Όχι ετσι? Έχω το ektol cristal της Jbl, το οποίο λέει ότι μπορεί να έχουν πρόβλημα οι γαρίδες μου (να πεθάνουν δηλαδή) με το αλάτι, αλλά και να κλείσω την παροχή διοξειδίου την περίοδο που θα βάζω αλάτι. Ισχύουν αυτά έτσι?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια..
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01604 seconds with 10 queries