Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paraskevi_gr
Η αλήθεια είναι πως δεν είχα άλλα φυτά αλλά σχεδίαζα να προσθέσω 1 κερατόφυλλο αλλά λόγω της περιπέτειας το ανέβαλα. Λες θα είναι καλύτερα να το κάνω τώρα?
Συνεχίζει να μην τρώει και ρίχνω βιταμίνη κάθε μέρα. Το νερό λόγω του ότι η βιταμίνη έχει χρώμα ιωδίου έχει σκουρίνει. λές να κάνω αλλαγή νερού?
Τα πτερίγια παρατήρισα χθες πως το ραχιαίο έχει σχιστεί στην μια άκρη και στην άλλη, και δείχνει και σαν σπασμένο.
δεν έχω παρατηρήσει πληγές ή κάποια σημάδια.
Ο άνθρακας που είχε στο φίλτρο μου είχαν πεί ότι λήγει κάθε μήνα. Η αλήθεια είναι πως το δικό μου έχει λήξει. Λές να είναι αυτό το πρόβλημα?
Θα στείλω τιμές σε επόμενο μήνυμα να μου πείτε.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτετε.
|
Μη ριχνεις πανω απο 5-6 σταγονες βιταμινη την ημερα.
Αλλαγες νερου θα κανεις κανονικα με αντιχλωριο και με ιφιες συνθηκες νερου.
Ξερεις, αν το νερο δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο μεσα στο ενυδρειο οπως τυρφη κλπ για να αλλαζει τις συνθηκες προς το καλυτερο και βαζεις απλως νερο της βρυσης, θα κοιτας να ειναι στην ΙΔΙΑ ακριβως θερμοκρασια με την θερμοκρασια τεου νερου του ενυδρειου.
Αυτο το κανεις με σωστη μιξη νερου κρυου και απο το θερμοσιφωνα.
Κανε την "προετοιμασια" του νερου σε ενα δοχειο (λεκανη ή κουβα ή ακομα καλυτερα σε ποτηστηρι για να το βαζεις και ευκολα μεσα στο ενυδρειο) με αντιχλωριο στην σωστη δοσολογια.
Ανακατεψε το και μετα απο λιγο ριξε το νερο πολυ αργα λιγο λιγο μεσα στο ενυδρειο.
Αντιχλωριο συνιστω το Seachem Prime (πολυ καλο και οικονομικο 5ml σε 200 λιτρα νερο, θα θελεις σταγονες εσυ χαχα) και ειναι καλο "Slime coat protector" κλπ.
http://www.thetropicaltank.co.uk/rev-cond.htm
Melafix κανει καλο
http://www.istellas.gr/aquarium/my_m...s_melafix.html
Ο
Ανθρακας καθε μηνα
αλλαγη οπωσδηποτε γιατι μετα επιστρεφι στο νερο οτι τραβαγε για ενα μηνα (καταλαβαινεις τι μπορει να παθει το ψαρι)
Τα
φυτα θα βοηθησουν στην
ψυχολογια του ψαρια οσο δεν μπορεις να φανταστεις.
Ο ανθρακας ομως πρεπει να αφαιρειται στα
φυτεμενα ενυδρεια γιατι "τραβαει" ουσιες "θρεπτικες" για τα φυτα.
Τι υλικα εχεις μεσα στο φιλτρο?
Και αν πεις και μαρκα μοντελο ακομα καλυτερα.
Οι μετρησεις ειναι απαραιτητες για να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε.