Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Δημήτρης Δ
Όταν λες 30 πόντους σαφώς αναφέρεσαι στο τελικό μέγεθος του ψαριού στο φυσικό του περιβάλλον και ΟΧΙ σε ενυδρείο.
Με τη λογική αυτή δεν μπορείς να βάλεις.Επειδή όμως σε 120 λίτρα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 12 πόντους ,αφενός και αφετέρου, είναι ψάρι που κατά κύριο λόγο βρίσκεται στο βυθό,πιστεύω ότι μπορείς να βάλεις τρία ή τέσσερα ψαράκια.
|
Και παλι διαφωνω.
το ζητουμενο δεν ειναι να "γινει η δουλεια" μας αλλα να εχουμε ψαρια που αν γινεται να γινονται και πιο μεγαλα και να ζουν και περισσοτερο απο τα ελευθερα.
Αυτο με κανει ευτιχισμενο χομπιστα και οχι να εχω ενα ψαρι που μπορει να φτασει 30 ποντους και να ζει 20 χρονια και στο δικο μου ενυδρειο να ειναι μονο 15 και να ζει 4-5. (αν και σε 120 λιτρα δεν προκειται).

Εκτος αυτου μπορει το ψαρι λογο χωρου να γινεται καχεκετικο φοβιτσιαρικο και να κρυβεται συνεχεια και να μη μεγαλωνει εξωτερικα αλλα τα εσωτερικα του οργανο μεγαλωνουν και καταλαβαινεις τι νοιωθει.

(απο βιολογο αυτη η πληροφορια. Δυστυχως δεν εχω λινκ ειναι απο "στομα").
Και πες οτι εβαλες 4 clown σε ενα 120αρι (81 x 36 x 50 κλασικο ριο 125).
φαντασου τα να κανουν μια διαδρομη 5 φορες οσο το μηκος τους να φτανουν αμεσως στο τερμα και να κανουν στροφη στη μερια που ειναι 2 φορες οσο το μηκος τους και παλι πισω 5 φορες το μηκος τους κλπ κλπ.

Εχεις δει με τη ταχυτhτα τρεχει ο clown?
Καλυπτει 10πλασιο μηκος απο το σωμα του σε κλασμα δευτερολετου, κυριολεκτικα σε κλασμα, ιδιως οταν τρομαζει.
Φαντασου να τρομαξουν τα ψαρια σε αυτο ενυδρειακι.
Η θα σπασουν τα μουτρα του στο τζαμι ή στο πατωμα μετα το τζαμι

.
Και αντε πες δεν τρεχουν, ξερουν απο αναποδα τιμονια και χειροφρενα (και λιγο χιουμορακι) και ειναι μια χαρα η συμεριφορα τους μεσα στο 120αρι.
4 ψαρια των 15 ποντων ποσα λιτρα θελει το καθενα μινιμουμ για σωστη λειτουργεια του ενυδρειου? (ρυποι, φιλτρα κλπ)
1,5 με 2 λιτρα για καθε ποντο εχω διαβασει. Συνολο, 4Χ15=60Χ2 120 αντε 90 λιτρα.
Αλλα ψαρια δεν θα βαλει?
Οταν διαβαζω στο προφιλ του : μινιμουμ ενυδρειο 300 λιτρα, βαζω κι αλλα 100 για σιγουρα εγω.
Φιλικα

Δελτα