Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 06-05-08, 11:37
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2003
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 3.097
Προεπιλογή

Πολλές από τις απαντήσεις είναι σωστές, αλλά όχι για ένα και μόνο ενυδρείο. Κάθε ενυδρείο έχει τις δικές τους απαιτήσεις....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tassssos Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να φτιάξουμε το θαλασσινό νερό βάζουμε νερό από α/ο και αλάτι μετά το νερό που εξατμίζεται το αναπληρώνουμε από α/ο και μετά σε κάποια βιβλία και κάποια άρθρα κατάλαβα πως για να κρατηθεί σταθερό το ph πάνω από το 8 και kh επίσης σε υψηλά επίπεδα για να έχουμε σταθερότητα της αλκαλικότητας θα πρέπει να προσθέτουμε ασβέστιο και οι σταθερότεροι τρόποι είναι το Kalkwasser σαν πιο απλή και φθηνή λύση και η πιο κατάλληλη αλλά και πιο ακριβή λύση είναι τα calcium reactors. Και η απορία μου είναι τι πρέπει να ρίχνουμε στο νερό για να μένει σε φυσιολογικά και σταθερά όρια, δηλαδή πως συντηρούμε το νερό? Πρέπει να πάμε σε calcium reactors ακόμα και σε fish only ενυδρεία??
Για να συμπληρώσεις Ca και Kh σε ένα ενυδρείο, πρέπει οι τιμές τους να πέφτουν. δηλαδή να "καταναλώνονται". Αυτό γίνεται από τα κοράλλια (με σκληρό σκελετό) και εν μέρη από την κοραλλίνη που βρίσκεται στον ζωντανό βράχο. Άρα αν δεν έχεις απαιτητικά κοράλλια, δεν χρειάζεσαι τπτ από τα παραπάνω. Ίσως που και που να ρίχνεις κάποιο πρόσθετο (σε υγρή μορφή ή ακόμη καλύτερα σε σκόνη).

Ένα calsium dispenser χρειάζεται μετά την α/ο πριν μπει το νερό στο ενυδρείο αντί των πιο ακριβότερων λύσεων?
Μετά εκτός από τον ζωντανό βράχο που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βιολογικού φιλτραρίσματος του ενυδρείου σε κάποια άρθρα κατάλαβα ότι για την βιολογική φίλτρανση πρέπει οπωσδήποτε να μπουν εξωτερικά φίλτρα γεμάτα με βιολογικά υλικά ή τα υλικά να μπουν στο sump και αλλού αναφέρεται ότι πρέπει να μπει βαθύ στρώμα ζωντανού λεπτόκοκου αραγωνίτη τουλάχιστον 10-12cm εως ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 20-25cm αλλού αυστηρά 10cm πάχος και αλλού απλά 4-5cm είναι μια χαρά και αλλού ότι πρέπει να μπουν και παχύ στρώμα άμμου και φίλτρα και βράχος. Και η απορία μου είναι ότι αφού το βιολογικό φιλτράρισμα το αναλαμβάνει ο ζωντανός βράχος και τα εξωτερικά βιολογικά φίλτρα χρειάζονται μόνο σε βαρυφορτωμένα ενυδρεία ο αραγωνίτης σε τι πάχος πρέπει να μπει??
αν υπάρχει σωστή αναλογία ζωντανού βράχου, και νορμάλ ιχθιοφόρτηση, δεν χρειάζεσαι καμιά βιολογική ενίσχυση. Μόνο ένα μικρό εξωτερικό φίλτρο το οποίο θα το έχεις σαν χημικά με αντιφώσφορο και άνθρακα που και που (τον άνθρακα). Το πάχος του αραγωνίτη μπορεί να είναι 5-8 πότνους. Μην το φοβάσαι μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Και κάτι πιο πρακτικό αφού βάλουμε τον στεγνό αραγωνίτη κάτω χρειάζεται να βάλουμε από πάνω του κι ένα σακί με ζωντανό αραγωνίτη για να επιταχύνει το μπόλιασμα κι εάν ναι βγάζουμε από την σακούλα το νερό που έχει μέσα πριν τον ρίξουμε ή τα βάζουμε όλα μαζί μέσα??
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ζωντανή άμμο, γιατί δεν υπάρχει απόδειξη (δηλαδή κάτι να δεις, σε αντίθεση με τον βράχο που βλέπεις) ότι υπάρχει μέσα στη συσκευασία κάτι ζωντανό. Από βακτηρίδια πουλάνε και οι διάφορες εταιρίες και μάλιστα για θαλασσινή χρήση.

Επίσης μια ερώτηση για το νερό της α/ο εάν βάλουμε το νερό σε μια δεξαμενή με ένα μικρό κυκλοφοριτή ένα θερμαντήρα και αντλίες που θα μοιράζουν το νερό στα ενυδρεία (ένα για το ενυδρείο με τους δίσκους κι έναν για το θαλασσινό) όσο το νερό θα μένει στην δεξαμενή υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η ποιότητα του και η οξίτητά του από την κυκλοφορία μέσα στην δεξαμενή και από εκεί στα ενυδρεία?? Ή πρέπει να πάμε στην λύση της δεύτερης μονάδας α/ο για το δεύτερο ενυδρείο??
Και βέβαια δεν θα αγοράσεις δεύτερη Α/Ο. Ο κυκλοφορητής θα εμπλουτίζει το νερό με οξυγόνο και θα διατηρεί το νερό σου "ζωντανό". Αρκεί να αναδεύεται η επιφάνειά του.

Αυτά προς το παρών, σας ευχαριστώ για το χρόνο, την υπομονή και για την βοήθειά σας. Να’ στε καλά
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01896 seconds with 10 queries