Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-04-08, 12:58
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Που μείναμε; Α, ναι στ΄αυγά, τώρα όμως έχουμε μωρά!!!!!!!!

Το Μ. Σάββατο είδα τα πρώτα μωρά!!! (1η - 2η φωτο)
Σαν μικροσκοπικά κουνουπάκια κρεμόντουσαν από τις φυσαλίδες! όπως τα κουνούπια παίζουν στο νερό ανεβοκατεβαίνοντας στην επιφάνεια αυτά έκαναν το ίδιο αλλά προς τα κάτω! Τινάζονταν για λίγο προς τα κάτω και ξανανέβαιναν στην φωλιά. Πολλά από αυτά έπεφταν και τότε ο αρσενικός τα μάζευε και τα έβαζε στην θέση τους.
Στην φωτογραφία, αν και θολή, φαίνονται οι ουρίτσες τους που κρέμονται σαν ριζούλες από φακή! Μόνο που οι ρίζες της φακής είναι πολύ πιο μακριές!
Στην πρώτη φωτογραφία το φυτό είναι salvinia natans με μέγεθος φύλλου 0,5 εκ. περίπου. Οι ουρίτσες φαίνονται σαν άσπρες φουντίτσες!

Η φωλιά ήταν πιο απλωμένη (3η φωτο)

Έδωσα στον αρσενικό να φάει grindal, μακριά από την φωλιά, αλλά δεν τα έδωσε σημασία.

Την ημέρα του Πάσχα είδα τα πρώτα μωρά που άρχισαν να κολυμπάνε οριζόντια! Στο τέλος της ημέρας σχεδόν όλα κολυμπούσαν οριζόντια κι ο αρσενικός είχε πάψει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλες αυτές τις μέρες δεν σταμάτησε λεπτό να δημιουργεί νέες φυσαλίδες και να μαζεύει αυγά - μωρά!
έμοιαζε να τα έχει χαμένα και να μην ξέρει τι να κάνει! Πολλά μωρά τα έπιανε και προσπαθούσε να τα βάλει στις λίγες φυσαλίδες που μείνανε!
Είδα ότι είχε φάει και τα σκουληκάκια και κανονικά έπρεπε να τον βγάλω το μεσημέρι, αλλά έλειπα κι έτσι τον έβγαλα το βράδυ! Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να τον πιάσω δελεάζοντας τον με ένα μεγάλο γεύμα grindal.

Μετά που τον έβγαλα έκλεισα το φως, γιατί είχα διαβάσει πως δεν χρειάζεται πλέον, και τον ένα θερμοστάτη που ήταν από το ενυδρείο του μονομάχου για να μην είναι στο κρύο! Κι εκεί έκανα την μεγάλη γκάφα! Το νερό την άλλη μέρα είχε 24 βαθμούς! Μου τα "έψαλα", και άναψα το φως. Βλέπω ότι και ο θερμοστάτης που έμεινε ήταν στο πολύ χαμηλό (τι πατάτα έκανα ποιος ξέρει ) και άναψα και τον θερμοστάτη, ο οποίος ήταν στο πολύ χαμηλό από την αρχή και δεν το είχα καταλάβει η πόντια, γι' αυτό από την αρχή της διαδικασίας δεν μου ανέβαζε θερμοκρασία!

Όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 26 βαθμούς τα μωρά που μέχρι τότε καθόντουσαν ακίνητα άρχισαν να κολυμπάνε με απότομες "πεταχτές" κινήσεις. Έφτιαξα και το αυγουλάκι τους όπως μου είπε ο Τόλης, πασχαλιάτικο παρακαλώ, βαμμένο κόκκινο και τα είδα να το τιμάνε.

Την ώρα που τα παρατηρούσα πρόσεξα πόσο καθαρά ξεχωρίζουν τα κατάμαυρα ματάκια τους στο σχεδόν διάφανο σώμα τους. κάποια στιγμή κάποιο γύρισε προς το μέρος μου σαν να με κοιτούσε και μου φάνηκε πολύ αστείο, γιατί ήταν λες και συναντήθηκαν οι ματιές μας!

Σήμερα τα έδωσα και από την έτοιμη τροφή. Μοιάζουν να είναι καλά και νομίζω θα ζήσουν αρκετά αν όχι όλα!!!

Στις 4 τελευταίες φωτογραφίες τα μωρά μου!!! Δυσκολεύτηκα πολύ να βγάλω μια που να φαίνονται!

... και όπως είπα ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΜΑΧΑΚΙΑ!!!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο από DSCF4411.jpg
Εμφανίσεις:  455
Μέγεθος:  82,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο από DSCF4445.jpg
Εμφανίσεις:  483
Μέγεθος:  56,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο από DSCF4419.jpg
Εμφανίσεις:  446
Μέγεθος:  79,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο (2) από DSCF4564.jpg
Εμφανίσεις:  478
Μέγεθος:  46,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο (2) από DSCF4565.jpg
Εμφανίσεις:  463
Μέγεθος:  33,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο από Αντίγραφο από DSCF4564.jpg
Εμφανίσεις:  455
Μέγεθος:  28,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Αντίγραφο από Αντίγραφο από DSCF4565.jpg
Εμφανίσεις:  493
Μέγεθος:  27,4 KB  

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02146 seconds with 11 queries