Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-04-08, 19:31
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Irwan Εμφάνιση μηνυμάτων
.....Έχω κάποιες αντιρρήσεις, δέν καταλαβαίνω γιατί λέτε όλοι ότι είναι τόσο λάθος η μικροκιχλίδα με τα ζωοτόκα, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχω βρεί οι συνθήκες της μικροκιχλίδας (bolivian ram ή αλλιώς η επιστημονική του ονομασία Microgeophagus altispinosus) είναι αυτές, ενώ οι συνθήκες των guppies αυτές. ....
Δεν ειναι το θεμα του νερου μονο για τη συμβιωση.
Τα ram πρεπει να ειναι σε μικρα γκρουπ η ζευγος και αν γινει αυτο (δλδ ζευγος) γινονται επιθετικα κατα την αναπαραγωγη τους οπως καθε καλη κιχλιδα .

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Irwan Εμφάνιση μηνυμάτων
.....Πάντως δέ νομίζω ότι πρέπει απαραίτητα το χαλίκι ή η άμμος να είναι μαύρα, απλά να είναι λεπτόκοκκα.
ναι, απαραιτητο να ειναι λεπτοκοκκο (μισο χιλιοστο εως 0,8 του χιλιοστου)
και να μην ειναι : ασπρο, φωτεινο, να αντανακλα το φως, να γυαλιζει κλπ. ενα μπεζ πχ ειναι καλο. χαλικι για corys

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KOKOBAS Εμφάνιση μηνυμάτων
το ph που θέλουν είναι 6,5-8 από ότι έχω καταλάβει, αλλά αυτό είναι μαζί με το ph των corydoras. Για ποιο λόγο δε πάνε μαζί?
Το καταλληλο pH για το ram και για τα guppies και για τα corys ειναι 7 (τα guppies ισως λιγο πιο αλκαλικο 7,3 και τα corys λιγο πιο οξινο 6,8
Και ενταξει ειναι "κοντα", με 7 πχ βολευονται και τα τρια.
Η σκληροτητες ομως? ram=gH:10, guppy=gH:10-20 (αυτο που θα το ρυθμιζεις?)
Τα corydoras sterbai (αυτα δεν εχεις?) θελουν λιγο πιο ψηλη θερμοκρασια γενικα.

Οταν καποιο προφιλ λεει 5,5-8 εννοει οτι δεν θα ψοφησει αμεσα αν παει στο 6 το pΗ αλλα δεν λεει οτι θα ζησει λιγοτερο απ'οτι μπορει.
Ειναι σαν να λεμε και εσυ μπορεις να ζησεις στους 42C που εχει καυσωνα το καλοκαιρι.
Φαντασου λοιπον να ζουσες σε ενα τετοιο καλοκαιρι χωρις air-condition για ολη σου τη ζωη (ποσο θα αντεχες?)

Ειναι και θεμα βιοτοπου και ειρηνικης συμβιωσης κλπ (οπως ειπα πιο πανω).

Αυτα τωρα λενε πολλοι ειναι για τους "αρρωστους",
αλλα κανονικα "αρρωστοι" πρεπει να ειναι ολοι οσοι ασχολουνται με το χομπυ, πιστευω κατα τη γνωμη μου.
Και φυσικα δεν επιβαλλω τη γνωμη μου, απλα την αναφερω.
Δεν θα σε "μαλλωσει" κανεις για την δικη σου ουτε και μενα για τη δικη μου .

Για να επανελθω στο κυριως θεμα,
το ενυδρειο ειναι πολυ ωραιο και φαινεται οτι εχεις μερακι και ορεξη.
Περιμενω απο σενα κι αλλα ωραια πραγματα στην πορεια.

Φιλικα Σπυρος.

Page generated in 0,01674 seconds with 10 queries