Παράθεση:
Πηγα και πηρα αλλα 5 γατοψαρακια και 5 Sae.
Τα πρωτα θα βοηθησουν στην διακοσμηση του βυθου καθαριζοντας τα κακακια και τα δευτερα θα καθαρισουν την αλγη μου.
Μου ειπε ο φιλος του petshop πιο μετα να παρω και λιγα (δεν θυμαμαι το ονομα τους αλλα εμοιαζαν με καφε σκουλικακια με καθετες ριγες) και θα ειμαι οκ...
|
Το βασικό θέμα είναι η αιτία της άλγης. Το να πάρεις άλλα 50 ψάρια για να σου φάνε την άλγη θα σου δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Όσο για τον petshopα εξήγησέ του σε παρακαλώ ότι έχεις ενυδρείο κι όχι πισίνα.
Παράθεση:
Ευχαριστω για την χρησιμη πληροφορια και το link.
Ειχα παρει για αλλο ενυδρειο το ψαρακι γιατι ειχε σαλιγκαρια...Μετα το εβαλα στο μεγαλο.Θα παρω αλλα 2-3 για να κανουν και παρεα...
|
Όντως οι clown θέλουν παρέα αλλά θέλουν και τις κατάλληλες συνθήκες και το κατάλληλο ενυδρείο. Nα ΜΗΝ πάρεις άλλα 2-3.
Επίσης όπως σου είπα κι εγώ και ο Σταύρος
Παράθεση:
ψάρι που να καθαρίζει κακάκια απο τον βυθό δεν υπάρχει παρά μονο τα χεράκια μας με την σκούπα βυθού
|
Παράθεση:
Στα κακάκια βοηθούν τα φυτά, τα γατόψαρά απλώς βοηθούν στο να καταναλώνεται η τροφή που τυχών θα καταλήξει στον πυθμενα και στο σκάψιμο του βυθού που κάνουν ψάχνοντας για τροφή με την προυπόθεση το χαλίκι να είναι κατάλληλο (ψιλό και όχι αιχμηρό)
|
Βασικά καλό θα ήταν να μας πεις τι τελικό πληθυσμό έχει σήμερα το ενυδρείο και ξεκίνα να διαβάζεις για τις ανάγκες των ψαριών σου και τον χώρο που χρειάζονται από εδώ :
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm
Λογικά θα πρέπει να διώξεις ψάρια και όχι να προσθέσεις.