Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-04-08, 08:27
Το avatar του χρήστη Irwan
Irwan Ο χρήστης Irwan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Γειά χαρά και απο μένα! Μ'αρέσει πολύ το ενυδρείο σου!

Έχω κάποιες αντιρρήσεις, δέν καταλαβαίνω γιατί λέτε όλοι ότι είναι τόσο λάθος η μικροκιχλίδα με τα ζωοτόκα, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχω βρεί οι συνθήκες της μικροκιχλίδας (bolivian ram ή αλλιώς η επιστημονική του ονομασία Microgeophagus altispinosus) είναι αυτές, ενώ οι συνθήκες των guppies αυτές. Και επειδή εγώ στην έδωσα τη μικροκιχλίδα και το είχα ψάξει αρκετά πρίν τη δώσω στο καινούριο της σπίτι παραθέτω το συλλογισμό μου:
Εφ'όσον λοιπόν τα guppies είναι μιά χαρά σε Ph 5-8,5 και η μικροκιχλίδα αυτή σε pH 6,5-7,5 άν κατεβάσεις λίγο το pH και είσαι στο ουδέτερο δέν θα είσαι μιά χαρα? Επίσης από σκληρότητες το bolivian ram μπορεί να ζήσει άνετα μέχρι και σε 14 βαθμούς γενική σκληρότητα, άρα άν είσαι στους 10 δέν θα είσαι μιά χαρά καί για τα ζωοτόκα καί για την μικροκιχλίδα; (Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος).
Ίσως η λάθος βάση που έχει ξεκινήσει η συζήτηση οτι είναι λάθος η μικροκιχλίδα είναι ότι θεωρήσατε ότι είναι Microgeophagus ramirezi, στην οποία περίπτωση όντως θα ήταν τελείως λάθος με ζωοτόκα - θέλεια ακόμα και πιό ψηλή θερμοκρασία - , αλλά εδώ μιλάμε για το Microgeophagus altispinosus του οποίου τα χρώματα στο ενυδρείο σου είναι μιά χαρά και φαίνεται και χαρούμενο, και οι συνθήκες που χρειάζεται είναι λίγο διαφορετικές και είναι και πιό σκληρό ψάρι (δείτε κ εδώ). Εντάξει εννοείται ότι θα ήταν πολύ καλύτερα σε ένα species tank αλλά ακόμα και η περιοχή που κολυμπάνε (ram κάτω ζωοτόκα πάνω) βεβαιώνει ότι δέν ενοχλούν κιόλας το ένα το άλλο. Πείτε μου άν έκανα κάπου λάθος, γιατι θα το έχω και τύψεις ότι έδωσα την κιχλίδα μου σε ενυδρείο που στρεσσάρεται..
Όσον αφορά τα corydoras συμφωνώ ότι είναι λίγο χοντρό το χαλίκι αλλά απ'ότι έχω διαβάσει ο Kostas G. είναι ο πιό καταρτισμένος στα γατόψαρα!
Περιμένω τις απαντήσεις και όποιου έχει πρακτική εμπειρία με bolivian ram και ελπίζω να μήν έχεις πρόβλημα τελικά να βάλεις και ακόμα ένα για να έχει παρέα .
Αυτά!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Irwan : 18-04-08 στις 10:56 Αιτία: Πληροφορήθηκα πιό σωστα!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries