Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-04-08, 10:51
emik Ο χρήστης emik δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

accnt το άρθρο σου πολύ καλό και χρήσιμο. Εξαιρετική δουλειά!!! Manolis ευχαριστώ για την συμβουλή. Alan Boy δεν ξέρω ακόμα πάντως κάτι ποιοτικό

Νομίζω ότι αφού έχω το ενυδρείο αλλά τίποτα άλλο το πρώτο πράγμα είναι η λίστα με τον εξοπλισμό. Δεν θα χρησιμοποιήσω sump (νομίζω ότι είναι και μικρό γενικά το ενυδρείο) οπότε νομίζω ότι χρειάζομαι τα παρακάτω:

1. Μίγμα ζωντανής - νεκρής άμμου σε αναλογία 50% - 50% ώστε να καλύψω περίπου 8-10 εκατοστά του ύψους του ενυδρείου. Δεν ξέρω ποσότητα φαντάζομαι αν τους πω τις διαστάσεις θα την υπολογίσουν

2. Νεκρός Βράχος για το υπόστρωμα και το καμουφλάζ της κερκίδας. Πιστεύω 10 κιλά είναι καλά για αρχή.

3. Ζωντανός Βράχος. Πιστεύω 10 κιλά να είναι καλά για αρχή. Κατά προτίμηση μικρά κομμάτια λόγω πλάτους

4. SKIMMER. Θα ήθελα εξωτερικό μιας και το ενυδρείο είναι μικρό. Δεδομένου ότι το ενυδρείο είναι περίπου 130 λίτρα πόσα λίτρα πρέπει να είναι το SKIMMER; Καμιά πρόταση;

5. Κυκλοφορητές. Φαντάζομαι με 2 turbelle θα κάνω την δουλειά μου με στόχο το Χ60 μιας και θα κυμανθώ σε ενυδρείο με sps (από την αρχή στα δύσκολα. Καμιά πρόταση εδώ;

6. Φωτισμός. Θα ξεκινήσω με 2 Τ5 λάμπες 39Watt στο υπάρχον φωτιστικό του ενυδρείου και βλέπουμε

7. Σίγουρα χρειάζομαι REVERSE OSMOSIS. Εδώ τί επιλέγουμε;

8. Calcium Reactor. Δεν ξέρω το κόστος αλλά είναι απαραίτητο αυτό από τώρα ή θα κάνω δουλειά και με το χέρι;

9. Refractometer. Καμιά πρόταση;

10. PH meter. Πρόταση;

11. Θερμαντικό γύρω στα 120Watt.

12. Εσωτερικό θερμόμετρο

13. Το chiller δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή για αυτού του όγκου ενυδρείο. Είναι; Καμιά πρόταση;

14. Αλάτι. Σε τί ποσότητα άραγε;

15. Τεστ για αμμωνία NO2, NO3.

16. Επίσης έχω ένα UPS 600Watt. Θα φτάσει ή χρειάζομαι και εδώ κάτι μεγαλύτερο;

17. Χρονοδιακόπτες για το φωτισμό

18. Υλικά για αυτόματες αλλαγές νερού. Θα σχεδιάσω κάτι στα μέτρα μου με βάση κάποια άρθρα που είδα στο forum

Δεν ξέρω αν χρειάζομαι κάτι άλλο...

Επίσης θα ήθελα όλα αυτά να τα πάρω από Ελλάδα (λόγω εγγύησης). Έχετε να προτείνετε κανένα μαγαζί; Σκεφτόμουν το waterinn.

Υπερ-ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01495 seconds with 10 queries