Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 10-04-08, 03:23
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην ερώτηση του φίλου ΚΚΩΣΤΑΣ, το εξωτερικό φίλτρο δεν είναι αναγκαίο αν μιλάμε για ενυδρείο με λογική προς μικρή ιχθυοφόρτιση.
Σωστα.
Αν ομως εχεις υπερβει λιιιιιγο το οριο, και θελεις να εξοικονομησεις χωρο μεσα στο ενυδρειο, και παραλληλα να αναβαθμισεις την φιλτρανση σου χωρις να ρισκαρεις σε περιπτωση "στραβης" που ειπωθηκε, κανε αυτο που εκανα εγω.

- Ξηλωσα το εσωτερικο φιλτρο (με χορδη κιθαρας, πολυ προσεκτικα και πολυ δυσκολα ) και εξοικονομησα 10 λιτρα και περισσοτερη "καθαρη" θεα στο ενυδρειο.
- Αγορασα και τοποθετησα εξωτερικο φιλτρο. (εγω πηρα το eheim 2026 για το 180αρι, στο 240 θα ηταν καλυτερο το 2028 με παρομοια ροη αλλα 7,5 λιτρα χωρητικοτητα στο καδο υλικων αντι 5)
- Για ασφαλεια εχω ετοιμοπολεμο το εσωτερικο που στην "στραβη" θα το γεμισω με τα υλικα (οσα χωρανε, και σε δυχτι sera* για να μην ειναι χυμα) απο το εξωτερικο και θα το βαλω προχειρα μεσα στο ενυδρειο (χωρις κολλημα) μεχρι να φιξαριστει το οποιο προβλημα.

Ολα αυτα με την προυποθεση οτι ειναι αδειο το ενυδρειο, αλλιως χρειαζονται αλλες διαδικασιες για την "αλλαγη".

* το κλιπ που εχει για να κουμπωνει το συγκεκριμενο δυχτι εχει ενα μεταλλικο ελατηριο μεσα, γι'αυτο βγαζουμε το κλιπ να μη γεμισει σκουρια το ενυδρειο και δενουμε το δυχτι μονο με το σπαγκο και ειναι μια χαρα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02459 seconds with 10 queries