Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 02-04-08, 21:21
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από poliko_selas Εμφάνιση μηνυμάτων
Οκ. Σας ευχαριστώ όλους. Αλλά εγώ που θέλω χαλάκι πως θα γίνει με το τούλι? Εννοώ ότι εντάξει θα βγει αλλά θα απλωθεί κιόλας? Μου άρεσε ο τρόπος που την δένεις στο μπλε πλαστικό. Και κάτι ακόμα... Αναπτύσετε προς τα πλάγια? Δηλαδή αν βάλω σε ένα μέρος του πάτου θα εξαπλωθεί σε όλον τον βυθό? Επίσης, που μπορώ να βρω στην Θεσσαλονίκη και σε τι περίπου ποσότητα πωλείται? Πόσο πάει περίπου?
Thanks!!!
Αυτό που πήρα εγώ, με περίπου 8 euro αν θυμάμαι καλά, αν το απλώσεις, βγάζει μια επιφάνεια περίπου 15x15, ή κάτι λιγότερο.. Εγώ πάντως δεν πήρα περισσότερο (καλά, ούτως ή άλλως είναι μικρό το ενυδρείο), αλλά το έβαλα μέσα, και περιμένω να μεγαλώσει για να κόβω σιγά σιγά και να απλώνω.. Ίσως σε αυτή τη φάση το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι και το τέλειο (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι και άσχημο), πάντως εμένα προσωπικά μ'αρέσει η διαδικασία να το βλέπω να μεγαλώνει και σιγά σιγά να το "επεκτείνω" (όση υπομονή κι αν θέλει αυτό).. Το κακό είναι ότι όντως, δεν απλώνει, αλλά ψηλώνει.. Οπότε πρέπει να το επεκτείνεις "manually".. Εγώ πήρα ένα μεγάααλο κομμάτι, σαν πλαστικό τούλι, από ένα χρωματοπωλείο (πάμφθηνο βασικά είναι αυτό), έκοψα ένα μικρό κομμάτι από το πλέγμα, περίπου 15x15, και την έδεσα αρχικά σε αυτό.. Και όταν με το καλό μεγαλώσει αρκετά και μπορώ να κλαδέψω, λέω να την βγάλω όλη μαζί, να βγάλω το πλέγμα, να πάρω μεγαλύτερο κομμάτι, και να δέσω την υπάρχουσα + τα κλαδέματα σε αυτό, και ξανά-μανά.. Δεν ήθελα να βάλω με τη μία μεγάλο πλέγμα, γιατί θα έδειχνε το ενυδρείο σαν "under construction".. Πάντως, στη δικιά μου τουλάχιστον περίπτωση, η moss πέρασε μία μεγαλούτσικη "περίοδο προσαρμογής" 2-3 εβδομάδων, τώρα τελευταία όμως έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της οπότε ελπίζω ότι οι "ρυθμοί ανάπτυξης" θα μεγαλώσουν (αντίστοιχα, και λίγη moss που είχα σε μια ρίζα, για καιρό δεν μεγάλωνε, και κάποια στιγμή πήρε μπρος, και τώρα έχει θεριέψει!).. Έχε υπ'όψην σου επίσης, ότι υποτίθεται ότι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φωτισμό, αλλά με αυτό εννοεί ότι απλά δεν χαλάει, όχι ότι μεγαλώνει.. Απλά μένει στάσιμη..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01602 seconds with 10 queries