Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven
Σας ευχαριστω ολους.
Πολυ παρατηρητικος,μπραβο ,εσυ φιλε χοντρε θα πας μπροστα..  
Εκει λοιπον ηταν το προβλημα και βλεπεις τις βαλισνεριες και καποια αλλα φυτα να μην εχουν αναπτυχθει σωστα. Πριν 15 μερες λοιπον αρχισα την προσθεση νιτρικων και φοσφωρικων. Αμεσως εξαφανιστηκε λιγη τριχοειδη που ειχα ,καθως και ενα σποτ μπλε αλγης. Τα φυτα δε, απογειωθηκαν και ιδιαιτερα η Alternanthera ! Τωρα κραταω τα νιτρικα γυρω στο 10-12 και τα φωσφορικα στο 1.
|
Να και ένας με μια καλή κουβέντα για το χοντρό!

Ακούτε?
Δεν είμαι και τόσο παρατηριτικός πάντως.. απλά με βασανίζει το ίδιο ακριβώς θέμα.. Οπότε, λοιπόν, με NO3 και PO4 που ξεκίνησα κι εγώ, μπορώ να ελπίζω ότι θα πάρει και η δικιά μου η κακομοίρα η vallisneria τα πάνω της.. Όπως επίσης με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πως με περίπου 0.8watt/lt που έχεις, και με DIY CO2, η alternanthera φαίνεται να είναι σε τέλεια κατάσταση, οπότε μπορώ κι εγώ να ελπίζω.. Μου έφτιαξες τη μέρα κοινώς..
Για άλλη μια φορά πάντως.. Το ενυδρείο έδειχνε πάρα πολύ όμορφο και από την πρώτη κιόλας φωτό, και η βελτίωση είναι τεράστια.. Η alternanthera είναι σε τέλειο σημείο, πέφτει το μάτι κατευθείαν πάνω της και δημιουργεί πολύ ωραία αίσθηση (τώρα καταλαβαίνω γιατί επιμένουν οι παλιοί στους κανόνες των τρίτων και στις χρυσές τομές), η αίσθηση βάθους που δίνει εκείνο το κενό πίσω αριστερά είναι επίσης πολύ ωραία και αν μεγαλώσει και η vallisneria θα γίνει ακόμα καλύτερη (τώρα καταλαβαίνω τι εννούν οι παλιοί σημείο φυγής), όπως επίσης είναι πολύ ωραίο και το crinum στο κέντρο.. Πραγματικά, είναι σαν να μου έδωσες "στόχο" για τό πώς ευελπιστώ να καταφέρω να κάνω κι εγώ το δικό μου το ενυδρειάκι.. (αν και από "καλλιτεχνικών" δυνατοτήτων, μάλλον υστερώ κατά πολύ!) Για άλλη μια φορά λοιπόν συγχαρητήρια!