Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 18-03-08, 17:42
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leonm Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν δε σου ειναι δυσκολο να βρεις λαμακια απο ανοξειδοτο 5εκ*0,5εκ περιπου και παχος 1-1,5 χιλ λυγιζουν σχετικα ευκολα, τυλιγεις τα φυτα με λιγο υαλοβαβμακα και τα σφιγγεις λιγο με το λαμακι.
Αν και είμαι σίγουρος ότι θα με προλάβει ο Tolis, ο κ. Τσάμης, εκεί που μιλάει για τα φίλτρα, γράφει:
"Πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας ότι μικρά κομματάκια από υαλοβάμβακα μπορεί να βρεθούν στο στομάχι των ψαριών με άσχημες συνέπειες, γι αυτό και καλό είναι να αποφεύγουμε να τον χρησιμοποιούμε σαν τελευταίο υλικό στο φίλτρο μας."
Οπότε ο υαλοβάμβακας ίσως δεν είναι ό,τι καλύτερο..

Η ιδέα "ανοξείδωτο λαμάκι" (σκέτο..) θα είναι μάλλον μια χαρά.. Θα ρίξω μια ματιά σε ένα "εργαλειάδικο" στη γειτονιά, και θα βολευτώ νομίζω..

Πάντως, τέτοια λαμάκια (είτε ανοξείδωτα, είτε τα μολυβένια της Marina) είναι πολύ βολικά για stem plants που μπορεί κανείς να θέλει να κλαδεύει και να φυτεύει μετά τα κλαδέματα (τα οποία βέβαια, όπως μου έλεγε ο Tolis σε άλλο post, καλό είναι να αφεθούν καναδυό εβδομάδες να επιπλέουν στην επιφάνεια για να βγάλουνε ριζούλες..) έτσι ώστε να στερεώνονται καλά και να μην τα ξεριζώνουν τα ψαράκια..

Και κάτι ακόμα (χωρίς να είναι προσωπικό προς αυτούς που ανέφεραν τα JBL Plantis..): η JBL μου θυμίζει τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, που νομίζω έχει και την αποκλειστική εισαγωγή στην Ελλάδα, και το απαράδεκτο ξεκίνημα που έκανα στα ενυδρεία, χάρη στις ανύπαρκτες ή και εντελώς λάθος οδηγίες τους, και δε θέλω ούτε να τη βλέπω ούτε να την ακούω!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01541 seconds with 10 queries