εγω μετακομισα το 120 των καρφουρ ως εξης πριν 2 χρονια...
το ενυδρειο εμεινε τελευταιο στο παλιο σπιτι...οταν ηρθε η μερα να το μετακομισω κι αυτο....εβαλα το φιλτρο μου να δουλευει σε μια καθαρη λεκανη με νερο του ενυδρειου...εβαλα τα ψαρια σε σακουλες μεταφορας με νερο του ενυδρειου (οπως τα αγοραζουμε απο το πετ-σοπ)...εβγαλα φυτα και διακοσμητικα και αδειασα το ενυδρειο αφηνοντας δεκα ποντους νερο και το υποστρωμα.....με μαλακες κινησεις για να μη ανακατεψω το βυθο 2 ατομα σηκωσαμε και βαλαμε το ενυδρειο στο πισω καθισμα του αυτοκινητου...μια χαρα χωρεσε....και πηγαμε στο νεο σπιτι οπου το γεμισα με νερο (με αντιχλωριο και καλη θερμοκρασια) πηγα στο παλιο εβγαλα απο τη λεκανη το φιλτρο και πηγα και το εβαλα αμεσως στο ενυδρειο που ειχα στησει....επειτα τοποθετησα διακοσμητικα και φυτα και στο τελος εβαλα τα ψαρια....
φυσικα εσυ μπορεις να βγαλεις και το υποστρωμα και να αδειασεις τελειως το ενυδρειο γιατι ουσιαστικα σε ενδιαφερει να κρατησεις ζωντανη τη βιολογια του φιλτρου...απλα εγω δεν ηθελα να μπω σε αυτον τον κοπο...καλη ευκολια!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Πας και παιρνεις τρια μπετονια 30 λιτρα που εχουν γυρω στα 10 ευρω το καθενα και βαζεις το νερο σου εκει.Μετα απλα το κουβαλας(τι ειναι τρια μπετονια μπροστα σε ολο το σπιτι) 
Τα υπολοιπα εννοειτε σακουλιτσες και προσεκτικα!
|
δε χρειαζεται να κρατησεις το νερο του ενυδρειου...δεν εχει ουσιαστικα πολλα βακτηρια...το φιλτρο σε νοιαζει....οποτε δε χρειαζεται να δωσεις λεφτα για μπετονια