Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #52  
Παλιά 28-02-08, 09:39
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2003
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 3.097
Προεπιλογή

Αυτό που λες δεν ισχύει.
Ακουράριστος είναι ο βράχος ο οποίος μόλις έχει έρθει (ή έστω λίγες μέρες) από μια εισαγωγή.
Ανάλογα λοιπόν τις συνθήκες μεταφοράς και μεταχείρισης, ένα μεγάλο μέρος της ζωής που κουβαλάει ο βράχος, πεθαίνει. Και μιλάμε από βακτηρίδια, άλγες, μανιτάρια, μικρές γαρίδες ακόμη και μικρά κοράλλια. Έτσι όταν μπαίνει στις δεξαμενές του καταστήματος, αρχίζει μια φυσική διαδικασία αποκατάστασης της ζωής του βράχου, με ότι ζωντανό έχει μείνει πάνω του. Αυτή η διαδικασία λοιπόν λέγεται κουράρισμα.
Υπάρχει περίπτωση να έρθει βράχος τόσο ζωντανός και υγιείς που δεν χρειάζεται καθόλου κουράρισμα.
Οι καταστηματάρχες βλέπουν πότε χρειάζεται ο βράχος κουράρισμα και σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρουν μια έκπτωση στον ακουράριστο βράχο, έναντι του κουραρισμένου.
Το κουράρισμα λοιπόν μπορεί να το κάνει ο καθένας μας στο ενυδρείο του, μόνο όταν το πρωτοστήνει. Και αυτό γιατί αν σε ήδη υπάρχον στρωμένο ενυδρείο βάλουμε ακουράριστο βράχο και μάλιστα σε σημαντική ποσότητα, τότε μπορεί να έχουμε δημιουργία αμμωνίας λόγω του ότι πολλά από τα ζωντανά που θα κουβαλάει ο νέος βράχος, θα είναι νεκρά…

Τώρα αν πάρεις κουραρισμένο βράχο θα πρέπει να διαλέξεις κομμάτια που να έχουν πάνω όσο περισσότερη ζωή μπορείς να διακρίνεις. Το πιο εύκολο που μπορείς να δεις είναι η κοραλλίνη. Δηλαδή ο βράχος να είναι καλυμμένος από μια πορφυρή ασβεστούχα άλγη. Κάτι σαν επικάλυψη δηλαδή. Έπειτα αν έχει μακροάλγες, μανιτάρια και μάλιστα μυρίζει και …. ωκεανό… τότε θεωρείτε ένας πολύ καλός βράχος.

Για τον ζωντανό βράχο, διάβασε και εδώ….http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14192
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01692 seconds with 10 queries