Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 26-02-08, 14:51
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Τιμές δε θυμάμαι ακριβώς. Χοντρικά πάντως:
- Ballast περίπου 25euro
- Ανακλαστήρας κάτι παραπάνω από 5euro
- Λάμπα sera κάτι παραπάνω από 15euro
(όπως μου είχε πει και ένας πωλητής, όταν σχολίαζα ότι έχω ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για το ενυδρείο, αν δε θέλεις μου λέει, άλλαξε χόμπυ!)

Το ballast που πήρα έχει πακέτο ακροφύσια, πιαστράκια κτλ. Ίσως αγοράζοντάς τα χωριστά κόψεις κάτι, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι τόσο τραγική η διαφορά, ώστε να δικαιολογεί το ψάξιμο στα ηλεκτρολογικάδικα.
Εκτός topic λιγάκι, αλλά νομίζω ότι κάποιες φορές κάνουμε ένα σωρό αλχημίες για να γλιτώσουμε 5-6 euro. Οι βενζίνες και μόνο που καις για να γυρίσεις τον κόσμο να βρεις αυτό που θες, παραπάνω σου'ρχονται!

Ανακλαστήρα φθηνότερο δε νομίζω ότι βρίσκεις, εκτός και αν παίζουν πατέντες DIY, που και πάλι δε νομίζω ότι δικαιολογούνται για 5euro.

Εκεί που μπορεί να κόψεις αρκετά είναι η λάμπα. Υπάρχουν διάφορα σχετικά posts στο forum, αλλά επειδή είμαι αρχάριος ακόμα εγώ, και το ενυδρείο είναι νεοστημένο, είπα να δοκιμάσω τις επώνυμες. Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής βλέπουμε.

Όσο για την ευστάθεια, η λάμπα στα πιαστράκια του ανακλαστήρα πιάνεται τέλεια, όπως και τα πιαστράκια πάνω στον ανακλαστήρα. Τώρα, ίσως το "κρέμασμα" του ανακλαστήρα να μην είναι τέλειο (αν και στέκεται μια χαρά), αλλά είναι τόσο καλά σφηνωμένα τα καλώδια κάτω από την υπάρχουσα λάμπα, που το θεωρώ τελέιως αδύνατο να πέσει. Τώρα, αν θες περισσότερη ευστάθεια, όλο και κάποια πατέντα θα βρεθεί. Πρέπει όμως να το ξεκινήσεις για να δεις πώς κάθεται και πού πρέπει να το δέσεις.
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01481 seconds with 10 queries