Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 20-02-08, 09:14
Το avatar του χρήστη Κόφινας
Κόφινας Ο χρήστης Κόφινας δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Περιοχή: Ελλάδα
Μηνύματα: 83
Προεπιλογή

Θα ήθελα να σας γράψω δυο λόγια για την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση. Την περασμένη Πέμπτη (1 εβδομάδα πριν) επειδή δεν έχω άλλο χώρο στο σπίτι για ενυδρείο (έχω ήδη στο σαλόνι δύο 350 και 72 λτ) αποφάσισα να μην απομονώσω το ψάρι και πήγα και αγόρασα μια ΑΟ ώστε να βελτιώσω τις συνθήκες του ενυδρείου χωρίς να επιβαρύνω τα άλλα ψάρια. Άλλαζα κάθε μέρα και για 4 ημέρες 100 λτ νερό συν discus thrace συν βακτηρίδια και ανέβασα θερμοκρασία 33 C συν 5 μλ ph minus.
Οι σημερινές μετρήσεις είναι:
Ολική Σκλ. 6
Ανθρακ. Σκλ 3
Ph 6,8
Τα ψάρια έχουν πάρει τα πάνω τους όλα.
Το συγκεκριμμένο ψάρι παρόλο που έχουν μείνει μόνο τα κόκαλά του και έχουν ξεθωριάσει τα χρώματά του βγαίνει κατά διαστήματα από τη γωνία του και αντί για μια μπουκιά που έβαζε στο στόμα του και μετά την έφτυνε κυνηγάει την τροφή που ρίχνω και αρχίζει να τρώει σιγά σιγά. Πιστεύω ότι έχουμε πάρει στροφή προς το καλύτερο και με αυτόν τον τρόπο βελτίωσα και τις συνθήκες για όλα τα ψάρια.
Ευχαριστώ τον πρύτανη και τον mios για τις συμβουλές τους. Επίσης ευχαριστώ τον bus74 που είναι online στο τηλέφωνο για ερωτήσεις σχετικά με τα ψάρια (και έχει και το πιο όμορφο φυτεμένο που έχω δει).
Τελικά η ΑΟ είναι ο φθηνότερος τρόπος για την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για δίσκους. Διότι για να ρίξεις και να διατηρήσεις το Ph πρέπει να ρίξεις την σκληρότητα με Softener (σακουλάκι με σκόνη) το οποίο κοστίζει 25 ευρώ και κρατάει για δύο μήνες, (πρέπει να το βάζεις και να το βγάζεις κάθε δυο τρεις μέρες στο φίλτρο αφού το επαναφορτίζεις με αλάτι) και 25 ευρώ στοιχίζει και ένα μπουκάλι Ph minus για δυο μήνες.

Κάποιες ερωτήσεις ακόμα:
1. Πόσο θα κρατήσω ακόμα την θερμοκρασία στους 33 C?
2. Βάζουμε βακτηρίδια μετά από αλλαγή νερού? (έχω δύο εξωτερικά φίλτρα στα 350 λτ ένα 2217 βιολογικό και ένα JBL Crystal profi 750 lt/hr μηχανικό)
3. Βάζουμε αντιχλώριο?
4. Χρειάζεται κάτι άλλο με τις αλλαγές του νερού?
Θα σας γράψω τις επόμενες ημέρες για την πορεία του ψαριού.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01588 seconds with 10 queries