Αν και όχι και τόσο έμπειρος στο θέμα ενυδρεία, νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να αυξήσεις λίγο τη δυσκαμψία κατά τη διεύθυνση των 120cm. Συγκεκριμένα, εγώ θα έβαζα ένα ξύλο σαν πλάτη στο κεντρικό κομμάτι, στο κομμάτι δηλαδή που έχεις (για την ώρα τουλάχιστον) χωρίς πορτάκι. Θα το έκανα με πάχος τόσο όσο και όλα τα υπόλοιπα, και δε θα το έβαζα τέρμα πίσω, αλλά ανάμεσα στα 2 πλαινά του μεσαίου τμήματος, ίσως και λίγα (π.χ.5) εκατοστά πιο μπροστά, έτσι ώστε να εμποδίζει την κίνηση κατά μήκος του επίπλου.. Το δικό μου επιπλάκι, της Juwel, για το Rekord 70, έχει κι αυτό ένα τέτοιο κομμάτι, παρόλο που τα φορτία είναι σημαντικά μικρότερα.. Και είναι λογικό.. Πρέπει να έχεις δυσκαμψία και κατά τις δύο διευθύνσεις.. Και καλό είναι να μην βασίζεσαι αποκλειστικά στη δυσκαμψία που προσφέρουν οι συνδέσεις (που σε DIY ίσως και να μην είναι οι καλύτερες), αλλά να έχεις κάποιο κομμάτι ξύλου και κατά την άλλη διεύθυνση..
Και κάτι άλλο που σκεφτόμουν.. Σε κάποιον πρέπει να το είχα δει.. Δεν είναι ωραία ιδέα, στο μεσαίο κομμάτι, στο ανοιχτό, σε κάποιο από τα ράφια να χωράει να μπει ένα μικρούλι ενυδρειάκι? Με λάμπα ενσωματωμένη στο ακριβώς από πάνω ράφι? Όμορφο δε θα γινόταν?
|