Σίγουρα το μονοκόμματο κομμάτι που προτείνεις είναι μάλλον πιο βολικό μια και δεν θα έχεις τη χαραγή στη μέση για να πρέπει να την κρύψεις ούτε και την επανάληψη του μοτίβου (που αντιμετωπίζεται πάντως).
Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να το παραγγείλεις αν είναι εντός του προυπολογισμού σου. Συμφωνώ ότι τα λίτρα που καταλαμβάνει είναι αμελητέα, το τριδιάστατο background δεν συγκρίνεται με τίποτα (που είναι ο klaz να υπερασπίσει την τιμή του μαύρου χαρτονιού ??

).
Πάντως πληροφοριακά, η σχετικά εμφανής ένωση στη μέση των δύο κομματιών του rock εύκολα "κρύβεται¨αν με ένα κομμάτι ξύλο πιέσεις και ¨σπάσεις" το background στο σημείο της ένωσης ώστε τα κομματάκια να διαχυθούν και στα δύο τεμάχια. Μπορείς μάλιστα να το περάσεις και με λίγη σκούρα άμμο ανακατεμένη με μαύρη σιλικόνη σε σποραδικά σημεία ώστε να κρυφτούν οι ατέλειες.
Για την επανάληψη του μοτίβου απλά βάζουμε (αν θέλουμε) το ένα ανάποδα, βέβαια στην περίπτωση αυτή δεν θα καβαλλήσει η μία εσοχή που έχει στο άκρο στην επόμενη, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Εναλλακτικά φροντίζουμε το στήσιμο των πετρών μας να καλύψει σημεία επανάληψης ή βάζουμε και καμιά valisneria. Τέλος πάντων νομίζω ότι είμαι off topic πλέον!