Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-02-08, 13:40
Το avatar του χρήστη Irwan
Irwan Ο χρήστης Irwan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Έχεις απόλυτο δίκιο, άρα και το θέμα μου δέν το έχω θέσει σωστα..Είναι και το πρώτο μου κ'σαν βιολόγος είμαι απαράδεκτος που δεν βρήκα το σωστό όνομα των ειδών! Tελικά το ίντερνετ είναι και πηγή παρα-πληροφόρησης.. (Λένε πολλοί ότι το Apistogramma ramirezi είναι συνώνυμο του Microgeophagus ramirezi και το αντίστοιχο για το altispinosus, όμως απ'ότι κατάλαβα αυτό είναι εντελώς λάθος, καθώς Apistogramma και Microgeophagus είναι δύο διαφορετικά γένη, σωστα;

Απ'οτι βλέπω όσον αφορά σκληρότητα τα δύο Microgeophagus είναι συμβατά, αλλά το Ramirezi θέλει χαμηλότερο pH και υψηλότερη θερμοκρασία. Όμως τα altispinosus απ'ότι διαβάζω είναι πιό ανεκτικά, άρα θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τα ramirezi , άν έχω τις ιδανικές συνθήκες για ramirezi ή οχι; Βέβαια δέν θα το κάνω άν τα altispinosus θα είναι δυστυχισμένα απ'αυτές τις συνθήκες. Και άν γίνεται αυτό, σάν συμπεριφορές συνδυάζονται; Θα επιτίθονται τα altispinosus στα ramirezi;

Και όσον αφορά apistogramma και microgeophagus υπάρχει πρόβλημα συνδυασμού των δύο αυτών γενών;

Συγγνώμη για τον καταιγισμό των ερωτήσεων αλλά νομίζω μόνο απο εδω μέσα θα βρώ την άκρη, και επειδή τώρα το ξεκινάω αυτό το ενυδρείο (300αρι) θέλω να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις (να δώσω τα altispinosus ή οχι) για να πάνε όλα τέλεια.

Και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01447 seconds with 10 queries