[quote=ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου;176555]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alan boy
τελικα ο πυργος θα γινει 15χ15 cm
εχει κανεις καμια ιδεα για το υψος?το ενυδρειο θα γεμμιζει μεχρι τα 57cm με νερο.μηπως θα ηταν καλα το υψος του πυργου να ηταν στα 50 η 51cm?
Πρέπει να υπολογίσεις τα υπερκείμενα λίτρα από τη στάθμη της υπερχείλησης, απλά να σου γεμίζουν το sump... πιο απλά, όταν κοπεί το ρεύμα να μην ξεχειλήσει το sump.
Όσο για την αντλία, υπολογίζεις πόσα λίτρα θες να σου γυρνάνε την ώρα και παίρνεις την ανάλογη αντλία. (προσωπικά χρησιμοποιώ tunze)
|
διαβαζοντας το θεμα μου δημιουργηθικε η εξης απορια (σαν νεος που ειμαι

):
Η αντλια δεν θα πρεπει να ειναι προσαρμοσμενη στα ποσα λιτρα περνανε απο το sump...Τι ενοοω, εστω οτι εγω περνω μια αντλια με 800l/h (η και μεγαλυτερη επειδη τι βρικα σε καλη πολυ τιμη) και η υπερχειληση μου κατεβαζει στο sump μου 600l/h δεν ειναι λογικο καποια στιγμη να δουλευει η αντλια χωρις νερο και να υπαρχει κινδυνος να μου καει?????????

αν κανω λαθος διορθστε με....

(λογω κακης κατανοησ. του θεματος ή πολυ απλα μπορει να λεμε το ιδιο με αλλα λογια...)
Υ.Γ. πως μπορω να υπολογισω ποσα λιτρα/ωρα πεφτουν στο sump μου???? (σε περιπτωση που ειναι με συστημα durso ή και σε οποιαδηποτε περιπτωση)..υπαρχει καποιος τυπος????