Σε ότι αφορά το θέμα θερμοκρασία, ετοιμάζομαι ούτως ή άλλως να προσθέσω 2η λάμπα (αφού τα 15Watt/50Lt=0.3Watt/Lt που έχω είναι απ' όσο διαβάζω εδώ μέσα λίγα - διορθώστε με αν κάνω λάθος). Οπότε θα βάλω το μετασχηματιστή της λάμπας στο ντουλάπι απο κάτω, και το δοχείο να ακουμπάει πάνω του, και φαντάζομαι θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, τουλάχιστον για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Έτσι θα μειώνεται και η παραγωγή CO2 τη νύχτα, που η λάμπα είναι ζεστή, και θα κάνουμε και οικονομία!
Αυτό όμως που μου έχει κολλήσει τώρα είναι η σύσταση του μίγματος! Μαγιά = μικροοργανισμοί, τρώνε τη ζάχαρη, και με αναερόβιες διαδικασίες τη μετατρέπουν σε CO2 και οινόπνευμα. Σωστά? Η σόδα εκεί μέσα τι ακριβώς ρόλο βαράει?