Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για διάφορα «άγρια» ψάρια?
Πόσες φορές έχουμε δει κοντά στο φυσικό περιβάλλον των όποιων ψαριών (δεν μιλάω για δίσκους), να έχει βάλει το χεράκι του εκτροφέας, με εκτροφείο δίπλα στο φυσικό περιβάλλον τους, με υβδρίδια και μεταλλαγμένα τα οποία μπορεί και να καταφέρουν να δραπετεύσουν από το εκτροφείο και να περάσουν στην φυσική αλυσίδα? Βλ. Σολωμούς, πέστροφες κ.α.
Δεν συζητώ για τις επιπτώσεις, ειδικά στα μεταλλαγμένα είδη, όπου το μεταλλαγμένο πάντα υπερισχύει γονιδιακά του φυσικού για ευνόητους λόγους... Και περνάει στις επόμενες γενιές!
Τώρα για τους δίσκους δεν γνωρίζω, γιατί δεν τους τρώμε οι Δυτικοί, αλλά για άλλα υβρίδια (κάποια μπαίνουν και στο τραπέζι μας) το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αισθητικό!!!
__________________
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Λίνα
|