Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 11-01-08, 01:09
Stelios_Rjk Ο χρήστης Stelios_Rjk δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 06-10-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 256
Προεπιλογή

Η διασταση 60εκ. ειναι υψος? Αν ναι μπορεις να κανεις τρελο σκαλαροενυδρειο σε αυτα τα λιτρα. Θα χρειαστεις μαλλον CO2 για το ph και τα φυτα αλλα αυτα θα στα πουν οι εμπειροτεροι σε αυτο το ειδος.

Μια χαρα μπορουν να μπουν οι κιχλιδες σε αυτο το ενυδρειο. Θα πρεπει ομως να κανεις κατι για να ανεβουν οι σκληροτητες και το ph.. Αμμο και πετρες απαραιτητα ασβεστολιθικα και οσο ποιο πολυ γινεται. Μπορεις να ανακατεψεις την αμμο και με αραγωνιτη για καλυτερα αποτελεσματα. Πιθανον να χρειαστεις και κοραλιτη στο φιλτρο. Αυτες ηταν οι πιο φυσικες μεθοδοι για να φτιαξεις το νερο.. Μετα υπαρχει η σοδα που ανεβαζει εντονα την ανθρακικη σκληροτητα και καπως το ph και συνεχιζουμε με τα ετοιμα αλατα ανασυστασεις τα οποια εγω κοιταω οσο μπορω να αποφευγω.

Τωρα για τον αραγωνιτη, τριμμενος ειναι κι αυτος σαν αμμο. Οπτικα μπορει να χαλαει λιγο την ομοιομορφια της αμμου αλλα αν βαλεις ασβεστολιθικη αμμο μαλλον δεν τον χρειαζεσαι.
Ο κοραλιτης ειναι τριμενο κοραλλι, υπαρχει αν δεν κανω λαθος σε κοκκομετρια αμμου αλλα και σε πιο μεγαλα κομματια των ~0.5εκ. για το φιλτρο. Τον ψιλο κοραλιτη των βαζεις μεσα στο ενυδρειο ανακατεμενο με την αμμο. Ναι ειναι κι αυτος για να ανεβαζει ph και σκληροτητες.

Αμμο πετρες παρε απο θαλασσα ή καμια μαντρα υλικων.. απο πετ σοπ θα τσουξει.. Αραγωνιτη και κοραλιτη δεν ξερω αν εχουν σε μαντρες, αν δεν εχουν ρωτα μηπως ξερουν που μπορεις να βρεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01394 seconds with 10 queries