Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-01-08, 18:29
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

και εγω με αμωνια το εστρωσα (και περιμενα ενα μηνα για να ειμαι σιγουρος) σημερα ενα χρονο μετα η μονη ενσταση μου ειναι μηπως η αμωνια στην χημικη της μορφη αγορασμενη απο φαρμακειο περιεχει και διαφορα αλλα αγνωστα σε εμενα συστατικα που μπορει να δημιουργουν μακροχρονια προβλημα τα οποια δεν μπορει να αντιληφθει ο χρηστης του
πχ σε εμενα ειχα θανατο και των 6 corydoras albino σε 2 μηνες απο την αγορα τους, πρακτικα δεν ξερω τον λογο που πεθαναν ολα την ιδια χρονικη περιοδο, οι μετρησεις ηταν οκ, ισως κατι που ηταν με την αμωνια να επηρεασε αρνητικα

οκ φαντασια ειναι αυτο, σαν παραδειγμα το φερνω

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από erling Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έκανα στρώσιμο με αμμωνία.
Ξεκίνησα 15/10 και 5/11 ήμουν έτοιμος.Δηλαδή σε 20 ημέρες.
Κόστος 1-2 euro. Πόσο στοιχισαν τα βακτήρια? (δεν μέμφομαι κανέναν, μην παραξηγηθώ)
Παράληλα στο διάστημα αυτό δοκίμαζα διάφορα στησίματα στο ενυδρείο, πρόσθετα φυτά, έβγαζα πέτρες, έβαζα τα χέρια μέσα χωρίς να φοβάμαι μην στρεσάρω τα ψάρια, έβλεπα να αρχίζει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ζωή στο ενυδρείο, πονοκεφάλιαζα τι θα κάνω με την άλγη, έκανα δοκιμές χωρίς να έχω το άγχος του πιθανού κινδύνου για τα ψάρια και γενικά ενιωθα ότι δημιουργούσα κάτι.

Ενώ, προσωπική άποψη, πιστεύω ότι αν ακολουθούσα άλλο τρόπο δεν θα το είχα κάνει όπως τώρα. Και τελικα δεν θα το ευχαριστιόμουν όπως τώρα. Οπως και δεν θυμάμαι να είχα νιώσει την ίδια ευχαρίστηση τις προηγούμενες φορές που ήμουν τελείως άσχετος.

Η βασική διαφορά είναι στον χρόνο που θα κάνει να στηθεί το ενυδρείο.
Και επειδή, άποψή μου και αυτή, το ενυδρείο θέλει υπομονή, ο τρόπος με την αμμωνία βοηθάει τον ερασιτέχνη να καταλάβει πως η διατήρηση ενός ενυδρείου θέλει υπομονή. Και πως τα αποτελέσματα δεν έρχονται από την μία ημέρα στην άλλη.

Αυτά από εμένα, έναν πολύ νέο στο χομπι.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01457 seconds with 10 queries