Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-01-08, 23:09
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Αγαπητε Κε. Πατουνα

Συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης μου αλλα μολις σημερα γυρισα απο μια μακρα αποστολη στη νοτια Ινδια (Με πολλα νεα - και ομορφα - ψαρια.)

Οι ανησυχιες που εχεις ειναι πραγματικα υπερολικες. Δεν θα πρεπει να αφηνεις τον εαυτο σου να απασχολειται με ολα τα προβληματα του νερου και τα τεστ. (Για μερικα ΟΚ! αλλα η υπερβολη ειναι υπερβολη)

Για να ξεκινησεις ενα ενυδρειο πρωτα απο ολα θα πρεπει να αποφασισεις τι ειδους βιοτοπο και ψαρια θελεις να διατηρησεις.Αυτο γιατι αναλογως θα ετοιμασεις και το νερο σου.Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις οτι οι Κιχλιδες των λιμνων της Ανατολικης Αφρικης θελουν ιδιαιτερο νερο και οι δισκοι του Αμαζονιου θελουν εντελως διαφορετικο νερο.
Ενημερωσε με τι θελεις να εχεις.

Επιπροσθετως να θυμασαι οτι ο πιο απλος (γενικα) τροπος να ξεκινησεις ενα ενυδρειο, ειναι:
1.Καθαρισε πολυ καλα το ενυδρειο (ΟΧΙ ομως με απολυμαντικα ή σαπουνια!)
2.Τοποθετησε πλυμενη την αμμο { ή το χαλικι, (ή και τα δυο!) }! Για πολλα απο τα φυτα υπαρχουν πολυ καλα υποστρωματα τα οποια πωλουνται σε καλα μαγαζια!
3.Φυτεψε στο ενυδρειο τα φυτα που επιθυμεις (Αναλογως παντα με τα ψαρια που θα βαλεις.Καποια δεν θελουν φυτα)
4.Γεμισε το (Σιγα σιγα-Τοποθετησε μια εφημεριδα πανω στα φυτα ετσι ωστε να μη χαλασεις τη θεση τους).Αφησε το φιλτρο να δουλευει για δυο βδομαδες (Αν εχεις πολλα φυτα, θα πρεπει να εχεις και CO2)
5.Δωσε τη σωστη θερμοκρασια για τα ψαρια που θα διατηρησεις.Απο εκει και περα βαλ'τα στο ενυδρειο και.............απολαυσε τα!!!

Best regards
Heiko

Επιμένω, μπορεις να μου υποδειξεις που λεει οτι ειναι κατηγορηματικα κατα της αμμωνιας?

Επισης, ασχετως του κουνηματος των χεριων, επειδη ενημερωθηκαμε για την συνεντευξη του Shimek, στο επιμαχο σημειο για την μεθοδο της αμμωνιας λεει οτι μπορει να γινει αλλά ο ιδιος δεν την προτιμα.

Δεν εχουμε κανενα κολλημα με την συγκεκριμενη μεθοδο, λεμε απλως οτι οπως κι οι αλλες ειναι δοκιμασμενη.

Μηοως τα κολληματα τα εχουν αυτοι που κολλανε σε οτι ειπε καποιος "μεγαλος" χωρις να το πολυψαξουν?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01575 seconds with 10 queries