ΠΟΤΕ αχλωριωτο νερο στο ενυδρειο.
Καποιοι ριχνουν νερο απο τη βρυση και κατα τη διαρκεια του γεμισματος ριχνουν και το αντιχλωριο - Για μενα ΛΑΘΟΣ.
Εγω αισθανομαι ανασφαλεια με το νερο της βρυσης γ'αυτο χρησιμοποιω νερο απο α/ο με διπλα φιλτρα ανθρακος συν τα'πονερα απο την α/ο.
Και αυτο εγω δεν το θεωρω υπερβολη, οπως δεν θεωρω τυχη οτι δεν μου εχει πεθανει κανενα ψαρι εως τωρα.
Οσοι χρησιμοποιυν νερο της βρυσης θα πρεπει να προετοιμαζεται ΕΚΤΟΣ ενυδρειου με το καταλληλο αντιχλωριο, θερμοκρασια και pH.
Και να πω εδω για το Ph οτι οταν βαζουμε σοδα για το ν'ανεβασουμε, μην περιμενετε να δειτε το Phμετρο να ανεβαινει σαν το θερμομετρο.
Την επιδραση της σοδας στο Ph θα την δειτε πολυ αργοτερα για να μην πω την αλλη μερα.
Εμπειρικα θα δειτε οτι οταν την ημερα της αλλαγης π.χ εχετε Ph=8,2 θα πρεπει να βαλετε 2 κουταλιες σοδα, αν ειναι το Ph=8, τοτε 3 κουταλιες στο νερο της αλλαγης και αν το ποσοστο της αλλαγης απο 30% παει 50% θα ειναι πολυ καλυτερα, για τις κιχλιδες ειδικα.