Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από promot3r
Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας στο τί να κάνω με τα φίλτρα μου.
Έχω ενα Juwel lido 120lt κοινωνικό με ημιάγρια. Χαλίκι 2 πόντους, ξύλα και 2 μεσαία φυτά. Όσο αφορά την φίλτρανση έχω το εσωτερικό του φίλτρο 600lt/h πού είχε από την αρχή με την μόνη διαφορά του οτι έχω αφαιρέσει τον άνθρακα και το ένα απο τα 2 μεγαλα μπλε σφουγγάρια ώστε να προσθέσω 1 λιτρο siporax. Το πρώτο εξωτερικό φίλτρο είναι το JBL Crystal Water 250 700lt/h στο οποίο έχω αφήσει τα υλικά φίλτρανσης της JBL πού είχε από την αρχή. Το δεύτερο εξωτερικό φίλτρο πού έχω είναι το Eheim 2028 1000lt/h στο οποίο αφαίρεσα το Eheim Mech πού είχε στο κάτω μέρος και πρόσθεσα 1 λίτρο siporax.
Κάθε 3 μέρες ρίχνω στο νερό 15ml StressZyme βακτήρια. Κάθε 3 εβδομάδες αλλάζω τον υαλοβάμβακα στο εσωτερικό φίλτρο. Το όλο σύστημα / ενυδρείο λειτουργεί 2 μήνες.
Θα ήθελα να προτείνετε τυχόν αλλαγές ή προσθέσεις που πρέπει να κάνω στα υλικά των φίλτρων γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρώ αρκετά σωματίδια στο νερό.
|
Αν το ενυδρείο είναι στρωμμένο (που θέλω να πιστεύω πως είναι) δεν χρειάζεται να ρίχνεις άλλα βακτήρια.
Επίσης σε 120 λίτρα να έχεις συνολικά 2300 λίτρα/ώρα κυκλοφορία είναι πλυντήριο και όχι ενυδρείο.

Για να σοβαρευτούμε, εννοώ ότι είναι too much για τα λίτρα σου τα 3 φίλτρα. Καλό θα ήταν να βγάλεις το 1 απο τα 2 εξωτερικά.