Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-12-07, 22:52
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: .
Προεπιλογή

Tolis

Ειλικρινα δεν επιμενω περι της ασβεστολιθικοτητας των βοτσαλων iris ..... απλα στην Ερμης που οι ανθρωποι ηταν εξυπηρετικοτατοι πηγαμε στην τουαλετα και ριξαμε μπολικο Aquaforte και δεν αφρισαν καθολου. Παρολα αυτα προκειμενου να διασφαλισω το οφελος των ψαριων ζητησα και τις συμβουλες αυτων που γνωριζουν το θεμα (περι της ασβεστολιθικοτητας κλπ) και μαλιστα τονισα οτι εχω τη δυνατοτητα αλλαγης τους αν καποιος μπορει να μας πει οτι τις εχει χρησιμοποιησει και ειναι οντως ασβεστολιθικες και δημιουργουν προβληματα.

Οσον αφορα το σχολιασμο του george θα πρεπει να μαθει να εκφραζει τις αποψεις του σε πιο πολιτισμενο υφος και να χρησιμοποιει ηπιοτερους χαρακτηρισμους και να αντιπαραθετει τα επιχειρηματα, τις γνωσεις ή/και τις συμβουλες που διαθετει προς οφελος και του ιδιου (moderator) αλλα και του site και του Συλλόγου. Αλλωστε η ετοιμολογικη διαφορα των εννοιών "γνωμη", "συμβουλη", "κριτικη", "ενημερωση" ειναι προφανης στην συγκεκριμενη περιπτωση. Όμως επειδη το υφος γραφης του καθε ανθρωπου σκιαγραφει τον χαρακτηρα και το επιπεδο του και γιαυτο αλλωστε δεσμευτηκα να μην ξαναριξω το επιπεδο μου.

Ας επιστεψουμε στο χομπυ μας ομως ..... οντως το εχω ψαξει και συνεχιζω να ψαχνω το βιοτοπικο του θεματος και διαπιστωσα σε διαφορα sites (αγγλικα κυριως) οτι οταν υπαρχουν κρυψωνες για τα Oscar αυτο εχει σαν συνεπεια τη μειωση της επιθετικοτητας τους! Εκανα λοιπον το εξης πειραμα .... αγορασα μια μεγαλη ριζα "μοπανι" η οποια εχει χωρους να κρυφτουν και να περασουν αναμεσα και οντως διαπιστωσα οτι την υποδεχτηκαν πολυ θερμα και παιζουν με αυτην, κρυβονται, κλπ με αποτελεσμα να εχει μειωθει καπως η επιθετικοτητα τους. Ετσι, εσπευσα και αγορασα αλλες δυο μεγαλες ριζες "σαβαννα" σε ιδιο στυλ παλι και σκοπευω να τις βαλω κι αυτες μεσα ωστε να αυξησω ακομα περισσοτερο τους χωρους "παιχνιδιου" και "ξεκουρασης" των "ενοικων".

Η σκεψη μου λοιπον ηταν γιατι να μην κανω το ιδιο και με τα βοτσαλα? Αντι να τα βαλω χυμα το ενα πανω στο αλλο να δημιουργησω μικρες σπηλιες και για τα Oscar αλλα και για τον Pleco (που κι αυτος ολο κατω απο τη ριζα βρισκεται μην εχοντας αλλη σπηλια). To σχημα που εδωσα ομως ειναι ενα απλο σχημα σε Powerpoint και δεν ειναι πιστη αντιγραφη του ολου εγχειρηματος διοτι τα βοτσαλα εχουν διαφορετικα, ασυμμετρα και ακανονιστα) σχηματα τα οποια θα ηταν πολυ δυσκολο να αναπαραγω με ακριβεια. Αλλωστε, αν κοιταξεις προσεκτικοτερα θα παρατηρησεις οτι και οι ριζες μοπανι και σαβαννα οπως και τα φυτα, πολυ δυσκολα θα μπορουσαν να εχουν αυτο το "συμμετρικο" σχημα.

Επομενως το σχημα οντως παριστανει την ιδεα και οχι το αποτελεσμα και βεβαια μελλοντικα θα υπαρξουν και αλλοι κατοικοι που ταιριαζουν με Oscar και θα οφεληθουν κι αυτοι απο την υπαρξη σπηλαιων ειτε υπο την μορφη ριων ειτε υπο την μορφη βοτσαλων ειτε με συνδυασμο και των δυο πχ ριζα με πλευρικες καλυψεις απο βοτσαλα για δημιουργια σπηλαιων.

Το φλεγον ομως επι της παρουσης για να επανελθω, ειναι η ασβεστολιθικοτητα των πετρωματων (παρολο το τεστ που καναμε στον Ερμη) ωστε να σιγουρευτω απολυτα πριν τα βαλω μεσα ........
-------------------------
"υπαρξη σπηλαιων ειτε υπο την μορφη ριζων" ηθελα να πω ...... στην προτελευταια παραγραφο.
-------------------------
Όσον αφορα παντως στην αλλη μου απορια αναφορικα με την επεξεργασια της χαλαζιακης αμμου με στοχο τον καθαρισμο της ο φιλος andreas K με καλυψε απολυτα και τον ευχαριστω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WILD_RIDER : 14-12-07 στις 22:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01767 seconds with 10 queries