Θέμα: Ερωτησεις
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-11-07, 02:30
Το avatar του χρήστη aafent
aafent Ο χρήστης aafent δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Είδα το post σου λίγο πριν πάω για ύπνο, δεν θα στα γράψω όλα αλλά μέχρι το πρωί όλο και κάποιος θα σου απαντήσεις στα υπόλοιπα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τον μονομάχο και να τον βάλεις σε ενυδρείο 10-15 λίτρων μόνο του χωρίς άλλα ψάρια. Βάλε και μερικά φυτά και θα είναι βασιλιάς. Εκεί συνεχίζεις τη θεραπεία του, αν και νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί.

Κάνε μια πολύ μεγάλη αλλαγή νερού (υποθέτω βάζεις αντιχλώριο) και κατέβασε τη θερμοκρασία σου 0.5 βαθμούς την ημέρα μέχρι να φτάσει τους 25 αυτό θα μειώσει τη τοξικότητα της αμμωνίας που έχεις.

Έλα στο σύλλογο ή βάλε αγγελία για να σου δώσει κάποιος μπόλι για το φίλτρο σου και θα είσαι οκ. Μέχρι αυτή τη μέρα, άλλαζε το 30% του νερού σου κάθε ημέρα. Κλείσε το φωτισμό για 3-4 ημέρες ώστε τα ψάρια να νιώθουν καλύτερα από τη ταλαιπωρία που έχουν περάσει.

Θα ταίζεις απειροελάχιστα μία φορά την ημέρα και αφού στρώσει το φίλτρο τότε και μόνο θα αυξήσεις τη δόση της τροφής αλλά όχι πολύ. Γενικά σε μικρά ενυδρεία δεν πρέπει να ταίζεις πολύ.

Μην προσθέσεις άλλα ψάρια.

Μη βάζεις άλλα "ζουμιά" μέσα στο ενυδρείο σου, που σου προμηθεύουν στα καταστήματα. Γενικά εγώ στη θέση σου δεν θα αγόραζα τίποτα μα τίποτα εάν πρώτα δεν τον συζήταγα εδώ στο forum. Το ενυδρείο πρέπει να έχει μόνο νερό και τίποτα άλλο σε υγρή μορφή.

Το μαύρο σφουγγάρι που για τη γνώμη μου ήταν άνθρακας είναι οκ μπορείς να το αφήσεις .... εκτός έαν μιλάμε για καμιά κινέζικη πατέντα, οπότε το αλλάζεις με μπλε.

ελπίζω να βοήθησα λίγο περίμενε και άλλους να σου πουν και για τα υπόλοιπα θέματα ... πάω για νανι.

Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries