Εγώ αυτό που κάνω και συνήθως έχει επιτυχία είναι να βάζω το ΣΤΕΓΝΟ ξύλο στην κατάψυξη για 10 λεπτά και μετά έχω ήδη έτοιμο νερό που βράζει στο μάτι της κουζίνας, τα ρίχνω μέσα και το αφήνω για μία ώρα με κάτι απο πάνω ώστε να καλύπτεται εντελώς (στην αρχή αφρίζει απο τον αέρα που βγαίνει βίαια απο τους πόρους, μετά ηρεμεί).
Στο τέλος και δεν πολύ-κιτρινίζει το νερό, τουλάχιστον όσο θα κιτρίνιζε στην αρχή, και δεν επιπλέει..αν παρολαυτά επιπλέει, το αφήνεις μέσα στο ενυδρείο για 2-5 μέρες όσπου τελικά βυθίζεται.
Φυσικά έχω τύχει σε ξύλα που ακόμη και μετά απο πολλές βράσεις δεν έκατσαν στο βυθό, αλλα δεν το προσπάθησα και πολύ..
__________________
Επιστροφή στο χόμπι !
|