Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-10-07, 14:57
Το avatar του χρήστη Andreas301
Andreas301 Ο χρήστης Andreas301 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Νομίζω ότι η περιγραφή του steady είναι επαρκής για το γιατί να προτιμήσεις καλύτερο υλικό για τις αποικίες των βακτηριδίων αν και είναι αλήθεια ότι ό,τι και να βάλεις κάποια στιγμή θα αποικιστεί.
Σχετικά με την αντλία θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου και την εμπειρία μου σχετικά με το θέμα της στάθμης. ΠΟΤΕ μην αφήνετε το νερό να πέσει κάτω από το όριο που καθορίζουν οι γρίλιες (στο τελείωμά τους προς τα κάτω) γιατί μετά η αντλία δουλεύει στον αέρα και απλά καίγεται (προσωπική εμπειρία από αλλαγή νερού έχοντας ξεχάσει να βγάλω από την πρίζα το φίλτρο). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και το καλοκαίρι με την εξάτμιση να μην πέσει το νερό κάτω από αυτό το επίπεδο.
Τέλος κατά τη γνώμη μου το άριστο στήσιμο (το οποίο έχω κάνει στο RIO300) είναι από κάτω προς τα πάνω: ένα σφουγγάρι πυκνό της juwel ή μηχανικό μακαρόνι EHEIM (όχι πολύ), subtrate pro σε δικτάκι (ένα λίτρο) στο πρώτο "κάνιστρο-πλαίσιο", siporax σε δεύτερο δικτάκι (άλλο ένα λίτρο τουλάχιστον και όσο παίρνει μέχρι πάνω) στο δεύτερο κάνιστρο-πλαίσιο και τέλος υαλοβάμβακα.
Μπορείς να αφήσεις λίγο χώρο κενό για να βάζεις σφουγγάρι άνθρακα αν και όποτε χρειαστεί (το οποίο μπαίνει πριν τον υαλοβάμβακα).

Φωτογραφίες και video από τα ενυδρεία μου

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01389 seconds with 10 queries