Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-10-07, 13:20
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή

Χωρίς να θέλω - πατριώτισσα - να γίνω μάντης κακών, ούτε να σε αγχώσω αλλα τα πράγματα είναι δύσκολα....

Θα σε συμβουλεύσουν βέβαια και οι εμπειρότεροι εδω μέσα μιας που η δική μου εμπειρία είναι μόλις ενός χρονου και κάτι μηνών με το σπορ... αλλά με αυτά τα λίγα που έχω δει και ξέρω δεν θα είμαι και πολύ αισιόδοξος....

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Καταρχήν τα ψάρια που έχει (χωρίς να ξέρω το μέγεθος τους) μου φαίνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και ασύμβατα μεταξύ τους (ως προς τις συνθήκες διαβίωσης τους). Επιπλέον "μυρίζει" και ασθένεια εκεί μέσα σε αυτό το ενυδρείο που θυμίζει μάλλον "θάλαμο αερίων"...

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αραιώσεις τον πληθυσμό βάζοντας τα σε άλλο ενυδρείο ή επιστρέφοντας τα στο pet shop.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό εγώ θα έβαζα μια αεραντλία για να αυξήσω τα επίπεδα του οξυγόνου στο νερό, θα έκανα καθημερινές αλλαγές περίπου το μισό νερό, και θα αγόραζα να ρίξω φάρμακα για θεραπεία μυκήτων και βακτηριδίων ταυτόχρονα (δύσκολο και αυτό βέβαια σε 180 που θα πρέπει να ρίξεις πολύ μεγάλη ποσότητα φαρμάκου). Επίσης η άλγη μπορεί να είναι αντιαισθητική αλλα μειώνει τα επίπεδα της αμμωνίας και των παραγώγων της στο νερό και ίσως καλό είναι να την αφήσεις ήσυχη για την ώρα να σε βοηθήσει. Επιπλέον εξυπηρετεί ως ένα σημείο και διατροφικές ανάγκες κάποιων από τα ψάρια σου. Ακόμα ρίχνε ελάχιστη τροφή η οποία να καταναλώνεται σχεδόν άμεσα 1-2 φορές την ημέρα. Τέλος κάνε και την προσευχή σου και περίμενε το όλο οικοσύστημα να ισορροπήσει...

Αυτά ξέρω αυτά σου λέω.... Αν κάποιος πιο έμπειρος έχει να σου πει κάτι άλλο ακολούθησε την συμβουλή του...

Φιλικά Γιάννης
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01741 seconds with 10 queries