Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck
νομιζω οτι δεν εχει καμια διαφορα
εγω εχω μια συριγγα 2,5ml με την βελονα τραβαω οση ποσοτητα χρειαζομαι (συνολικα για ολη την αλλαγη) και βαζω τμηματικα σε καθε κουβα που φερνω απο το μπανιο (ο καθε κουβας ειναι 10λιτρα και η αλλαγη ειναι περιπου 30-40 λιτρα αναλογα)
|
Εμ εγώ δέν χρησιμοποιώ κουβάδες,λάστιχο κατευθείαν από το μπάνιο,μέσα στο ενυδρείο....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisb;
ΟΧΙ... εξαρτάται από το σταγονόμετρο.
Στα περισσότερα σταγονόμετρα, πιπέτες κ.λ.π είναι περίπου 20
π.χ. στο μικρό μπουκαλάκι του prime (50ml) που έχει δικό του σταγονόμετρο, βγαίνει 1ml = 20 σταγόνες.
|
Φίλε μου επειδή ασχολούμαστε με αιθέρια έλαια και μετράμε καθημερινά δεκάδες σε ml με μεζούρες και σταγονόμετρα,στα σταγονόμετρα που έχουμε τόσο βγαίνει....δέν αντιλέγω,μπορεί μέ ένα άλλο σταγονόμετρο να βγαίνουν λίγο περισσότερες ή λιγότερες οι σταγόνες.Αλλά όχι και 20 σταγόνες,παίζει ρόλο και η πυκνότητα του υγρού που αποκλείεται,ειδικά το prime να έχει τόση αραιή πυκνότητα,ούτε το καθαρό οινόπνευμα που υποτίθεται έχει αραιότερη και από το νερό δέν φτάνει τόσο.Η κάθε σταγόνα άν δέν φτάσει κάποιο βάρος δέν πέφτει απο το σταγονόμετρο,και αυτό έχει να κάνει με την πυκνότητα.Όσο πυκνότερο το στοιχείο τόσο περισσότερη ποσότητα θα εκχυλίσει από το σταγονόμετρο.Άν π.χ. βάλουμε δαφνέλειο σε ένα σταγονόμετρο και το μετρήσουμε με σταγόνες σε μεζούρα θα μας βγεί περίπου 3 σταγόνες ανά ml.....λόγω πυκνότητας.